Vertaler Tinten Welzijnsgroep 16-05-2024

 1. Vacatures Veendam
 2. Vertaler Tinten Welzijnsgroep 16-05-2024

Werken in Veendam

 

Introductie vacature 

vacatures

Vertaler

Reageren t/m:

05-06-2024

Aantal uren:

16 uren per week

Organisatie:

Impuls

Locatie:

Gieten

Ben je geïnteresseerd in deze functie ?

Spreek jij meerdere talen en wissel jij gemakkelijk naar het Nederlands? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zijn per 1 juni op zoek naar een Vertaler. Als Vertaler draag je bij aan een goede communicatie met onze inwoners. Daarnaast ondersteun je ook bij het vertalen van gesprekken en informatie voor de gemeente Aa en Hunze.

Wat ga je doen?
Onze collega's bieden begeleiding en ondersteunen nieuwkomers en statushouders bij hun integratie in de Nederlands samenleving. Zo voeren zij regelmatig gesprekken over bijvoorbeeld huisvesting en het inburgeringsproces. Als onderdeel van de gebiedsteams speel jij een belangrijke rol in het faciliteren van een effectieve communicatie.

Zo sluit je aan bij gesprekken en vertaal je informatie en documenten naar een andere taal. Daarnaast worden er themabijeenkomsten gehouden voor integratie en participatie, waar jij als vertaler ook een rol in kan betekenen. Je werkt nauw samen met de collega's in de gebiedsteams en van de gemeente om ervoor te zorgen dat statushouders toegang hebben tot de juiste informatie en diensten.

Wie ben jij?
Je spreekt meerdere talen, waaronder Arabisch en Nederlands en vindt het leuk om anderen te helpen. Je kan dan ook goed luisteren, bent objectief en hebt geduld. Je treft inwoners die kwetsbaar zijn, het is dan ook belangrijk om empathisch te zijn. Bij voorkeur heb je al eerder gewerkt als vertaler.
Beheers je naast het Arabisch en Nederlands nog een taal? Super! Verder ben je flexibel in werktijden en werkdagen.

Wat neem je mee?

 • Ervaring als vertaler, bij voorkeur in het sociaal domein
 • Een goede beheersing van in ieder geval de Arabische en Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk
 • Kennis van de nieuwe wet inburgering
 • Het vermogen om cultuur-sensitief te werken

Je wordt onderdeel van Tintengroep. Een ondernemende organisatie die jou de kans biedt om jezelf te blijven ontwikkelen! Tinten Training en Advies biedt onze collega's een afwisselend aanbod aan trainingen en cursussen. Daarnaast betekent werken binnen de Tintengroep, toegang krijgen tot interne doorstroommogelijkheden bij onze verschillende organisaties.

Verder bieden wij jou:

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar
 • Salariëring en rechtspositie conform de CAO Sociaal Werk, salarisschaal 4, dit is maximaal €3.215,- bij een fulltime dienstverband
 • Een individueel keuzebudget van circa 18% conform CAO Sociaal Werk; voor een gezonde balans tussen werk en privé, bepaal jij zelf hoe je jouw IKB inzet. Als salaris, als verlof of als een combinatie van beide
 • Een loopbaanbudget, conform de CAO Sociaal Werk
 • Een reiskostenvergoeding, met fiscale uitruilmogelijkheid

Wij hebben oog voor elkaar. Dat is ook waarom Tintengroep is erkend als mantelzorgvriendelijk werkgever vanuit Werk en Mantelzorg.

De procedure
Geïnteresseerd geraakt in deze unieke functie bij de Impuls? Reageren kan tot en met 5 juni 2024 t.a.v. . Voor vragen over de functie kun je bellen met Petra Dol, Buurtwerker op telefoonnummer .
De gesprekken zullen plaatsvinden in week 24 (10-14 juni) aanstaande. Het inwinnen van een referentie is standaard onderdeel van de sollicitatieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Impuls

Impuls is de sociaal werk organisatie in de gemeente Aa en Hunze. We zetten ons actief in om mogelijkheden en talenten van inwoners te versterken en te benutten. Wij staan voor samenwerken en verbinden.
We weten wat er speelt in onze dorpen en wijken. We halen vragen op bij inwoners en lokale organisaties in de gemeente en werken hiermee nauw samen. We leveren individueel maatwerk en bieden een collectief aanbod. We houden ons onder andere bezig met vrijwilligerswerk, mantelzorg, bewonersinitiatieven, trainingen en buurtbemiddeling.
Bij Impuls zetten we ons in om de veerkracht te versterken van inwoners, dorpen en wijken. Met concrete acties en plannen werken onze buurtwerkers samen met de inwoners aan de leefbaarheid.
We bieden ondersteuning aan jong en oud met ons maatschappelijk werk. Preventief zetten we in op jongerenwerk, mantelzorgondersteuning, vrijwillige inzet, nieuwkomers en budgetcoaching. Met ons collectieve aanbod verbinden wij inwoners met elkaar op de persoonlijke hulpvraag.
Impuls is onderdeel van de Tintengroep. Daar waar we verschil kunnen maken vind je de vakmensen van Tintengroep. In het sociaal domein, de gemeente, in de buurt, in mensenlevens. Iedereen hoort erbij in de maatschappij, daar geloven we in. En daarvoor werken we elke dag aan een fijne leefomgeving voor alle inwoners. Samenwerken zit in ons DNA, daarin zijn we uniek. We leveren maatwerk en werken lokaal zelfstandig, met op de achtergrond ondersteuning, kennisdeling en saamhorigheid.

De Tintengroep is sterk in sociaal werk. Wij helpen inwoners in Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen en Overijssel om in een kwetsbare periode in hun leven op eigen kracht hun situatie te verbeteren. Onze ondersteuning is vaak kosteloos, op maat en altijd dichtbij.

Onderdelen van de Tintengroep


Bezoekadres
Schoolstraat 1
9461 AA Gieten

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelOpbouwwerker
Indicatie salaris (min – max]3215 – 3215
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)16 – 16
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieGieten, Drenthe,Nederland
Soliciteer directhttps://www.tintengroep.nl/Vacatures/vertaler/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitveendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Veendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.