Schoolmaatschappelijk Werker Tinten Welzijnsgroep 07-09-2023

 1. Vacatures Veendam
 2. Schoolmaatschappelijk Werker Tinten Welzijnsgroep 07-09-2023

Werken in Veendam

 

Introductie vacature 

Schoolmaatschappelijk werker

Reageren t/m:

17-09-2023

Aantal uren:

28-32 uren per week ter ziektevervanging

Organisatie:

deBasis Veendam

Locatie:

Veendam

deBasis Veendam is ter ziektevervanging per direct op zoek naar een Schoolmaatschappelijk werker voor in het basisonderwijs. Als Schoolmaatschappelijk werker maak je onderdeel uit van een gebiedsteam en ben je werkzaam in de regio Veendam. Schoolmaatschappelijk werk is een interventie bedoeld om de leerling of ouders te ondersteunen bij lichte opvoedingsproblematiek, dan wel bij het wegnemen van blokkades die de (school)ontwikkeling van het kind in de weg staan.
Hierdoor draag je bij aan de eigen kracht van het kind, aan het versterken van hun netwerk, en daarmee aan het vergroten van hun zelfredzaamheid. Hierbij zet je in op zowel de individuele aanpak en systeemgericht werken als op de collectieve, groepsgerichte aanpak.

Wat ga je doen?

Je wordt ingezet in het basisonderwijs. Je bent aanwezig en zichtbaar op school en signaleert vroegtijdig de hulpvragen van de kinderen en voert preventieve gesprekken met zowel kinderen als ook met ouders en docenten. Je biedt kortdurende begeleiding aan kinderen met uiteenlopende hulpvragen zoals: pesten, laag zelfbeeld, faalangst, scheiding en veelvuldig schoolverzuim als ook bij problemen in de thuissituatie. Naast het individuele contact met kinderen, geef je informatie, advies en consultatie aan leerkrachten en teams binnen het onderwijs en aan ouder(s)/verzorger(s). Daarnaast onderhoud je contacten met andere disciplines en ketenpartners in het kader van de hulpverlening. Waar nodig verwijs je het kind door. Jouw ondersteuning draagt bij aan de ontwikkelkans en het welzijn van het kind gedurende de basisschoolperiode.

Wie ben jij?

Je bent zichtbaar en gemakkelijk toegankelijk voor de kinderen en hun ouders en stelt je actief op in het ophalen van hulpvragen en signalen. Je luistert betrokken en met open vizier en biedt zo vertrouwen. Je weet aan te sluiten bij de leefwereld van kinderen.
Je bent gericht op samenwerking, zowel met de keten als ook met het cliëntsysteem. Je bent daarom een netwerker en weet individuele vragen en behoeften te verbinden met de potentie van vrijwilligers, actieve inwoners, en organisaties op collectief en individueel niveau. Je hebt een proactieve werkhouding, waarbij je positie durft in te nemen indien nodig. Je bent een doener en stapt er gemakkelijk op af, kijkt wat nodig is en zet hierop in. Werkervaring als schoolmaatschappelijk werker is een pré.

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde hbo-opleiding Social Work
 • Affiniteit met leerlingen in het basisonderwijs
 • Kennis van Sociale Netwerk Versterking, Positieve Gezondheid, Signs of Wellbeing/ Signs of Safety, methodisch handelen, ZRM en complexe echtscheiding
 • Kennis van de sociale kaart in en rondom Veendam
 • Sociale en coachende vaardigheden voor het bieden van begeleiding, het motiveren en stimuleren van kinderen, ouders en het onderwijs
 • Een proactieve en daadkrachtige werkhouding, waarbij je positie durft in te nemen
 • Een resultaatgerichte en outreachende aanpak
 • Flexibiliteit, ontwikkelingsgerichtheid, zelfstandigheid en reflecterend vermogen
 • Een generalistische blik
 • Ervaring in aanpak psychosociale-/gedragsproblemen
 • Goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor het opstellen van plannen en het schrijven en bijhouden van rapporten en registratiesystemen
 • Een registratie in het registerplein of de bereidheid daartoe
 • Een ontwikkelingsgerichte en ondernemende organisatie die haar medewerkers de kansen en de ruimte biedt om zich te blijven ontwikkelen
 • Een afwisselende functie binnen een organisatie die volop in beweging is. Binnen onze open bedrijfscultuur is veel ruimte voor initiatief en ideeën - enthousiast meedenken wordt altijd gewaardeerd
 • Een arbeidsovereenkomst ter ziektevervanging voor de duur van 4 maanden, met kans op verlenging
 • Salariëring en rechtspositie conform de CAO Sociaal Werk, salarisschaal 8 (€3.035 - € 4.323 op basis van een fulltime dienstverband)
 • Een individueel keuzebudget en loopbaanbudget conform de CAO Sociaal Werk
 • Een reiskostenvergoeding
 • Interne doorstroommogelijkheden binnen de Tintengroep
 • Collectiviteitskorting bij een aantal verzekeringsaanbieders
 • De erkenning als mantelzorgvriendelijke organisatie vanuit Werk en Mantelzorg Nederland

Contact

Geïnteresseerd geraakt in deze uitdagende functie bij deBasis Veendam? Reageren kan tot en met 17 september aanstaande t.a.v. .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelMaatschappelijk Werker
Indicatie salaris (min – max]4323 – 4323
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)28 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieVeendam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.tintengroep.nl/Vacatures/schoolmaatschappelijk-werker/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitveendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Veendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.