Data-analist Frontoffice RDW 13-12-2023

 1. Vacatures Veendam
 2. Data-analist Frontoffice RDW 13-12-2023

Werken in Veendam

 

Introductie vacature 

Data-analist frontoffice

Plaats Veendam

Uren 32 uur

Vakgebied Data en informatievoorziening, Front en back office

Niveau Hbo

Salaris 3.285 - 4.631

Reageren tot Reageren tot 12 januari 2024

Toegankelijke dienstverlening aan miljoenen mensen. Daaraan draag jij bij als data-analist frontoffice bij de RDW in Veendam. Data verzamelen? Dat doen we al. Jij vertaalt deze data naar kennis, inzichten, kansen en mogelijkheden. Zo verbeter je stap voor stap onze dienstverlening. Tel daarbij op dat dit een nieuwe rol is én je samenwerkt met betrokken, deskundige collega's, en je weet: dit is dé baan voor jou.

Interessant aan deze baan volgens Rogier

"Hier kom je terecht in een innovatieve omgeving die barst van de data. Door daar actief mee aan de slag te gaan, draag je bij aan de maatschappelijke rol die wij als RDW hebben. Met de verbeteringen die we dankzij jou doorvoeren, optimaliseren we onze dienstverlening. Aan particulieren én bedrijven. En in Nederland én daarbuiten. Een job met impact dus!"

Werken aan de mobiliteit van morgen

Via gesprekken met collega's van de drie frontoffice-units breng je in kaart welke data er zijn, welke inzichten men wil hebben en welke aanvullende data nog verzameld moeten worden. Je kijkt over de grenzen van de units heen en brengt alle data bij elkaar. Denk aan het aantal telefoontjes, de gesprekskwaliteit en de feedback op de online live chat. Via overzichtelijke datasets en diepgaande data-analyse kom je tot nieuwe, waardevolle inzichten. Je maakt trends helder, adviseert over aanpassingen in onze dienstverlening en wijst op verbeterkansen.

Je beperkt je niet tot de frontoffice, maar vertaalt je bevindingen ook naar verbetervoorstellen voor overkoepelende RDW-processen. Zo help je onder meer bij het inrichten van een toekomstgerichte, samenhangende informatiehuishouding. Steeds werk je nauw samen met diverse collega's. Denk aan data-analisten van andere afdelingen, data-scientisten en business controllers. Jouw doel? De dienstverlening van de RDW op een nog hoger plan brengen en zo grotere klanttevredenheid realiseren.

Dit is jouw thuisbasis

Je werkt binnen de afdeling Frontoffice, die bestaat uit drie units. KCC, waar jij deel van uitmaakt, i-Dee, en Cards & Brieven. In totaal werken we met 150 collega's. Met zo'n 20 daarvan sta jij in nauw contact. Denk aan adviseurs, functioneel beheerders, product-owners, teammanagers en kwaliteitsmanagers. De sfeer? Die is open, eerlijk en vertrouwd. We gaan voor het leveren van maximale kwaliteit en maken daarnaast ruimte voor plezier.

Zo helpen wij jou graag op weg

Bij de RDW werk je met ruim 1.700 collega's aan veilige en duurzame mobiliteit in Nederland en daarbuiten. Hier sta je vooraan bij slimme oplossingen en technologische innovaties in de automotive. Daardoor is óók jouw werk voortdurend in beweging. Om dat zo goed mogelijk en met plezier te doen, geven we je ruim baan voor jouw ontwikkeling. Bijvoorbeeld met interne stages en toegang tot ons leerplein. Daarnaast helpen we je vooruit met de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Salaris tussen € 3.285,- en € 4.631,- bruto per maand (op basis van fulltime).
 • 8% vakantiegeld en een dertiende maand.
 • Goede werk-privébalans: 36 uur is fulltime en je kunt deels thuis en 4 x 9 uur werken. Je krijgt een budget om een thuiswerkplek in te richten en een thuiswerkvergoeding.
 • Een fijne werkomgeving waarin je je eigen route mag uitstippelen en collega's met je meedenken.
 • Pensioenregeling via het ABP: wij betalen 70% van de premie.
 • 6 weken verlof per jaar.
 • Bijdrage aan je reiskosten voor woon-werkverkeer en volledige ov-vergoeding.
 • Telefoon en laptop.

Zo breng jij ons verder

Razendsnel tot de kern van vraagstukken komen en verbanden leggen? Het is jouw tweede natuur. Van het opdoen van nieuwe kennis krijg jij energie. Je werkt zelfstandig en adviseert proactief. En zijn er onderliggende belangen, krachtenvelden en gevoeligheden? Dan voel jij die feilloos aan en ga je hier op de juiste manier mee om.

Verder neem je mee:

 • Hbo-niveau.
 • Enkele jaren ervaring als data-analist.
 • Inzicht in en kennis van geautomatiseerde processen.
 • Bij voorkeur kennis van verschillende systemen, zoals Power BI, Power Pivot en SQL.
 • Sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelData Analist
Indicatie salaris (min – max]3285 – 4631
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)9 – 9
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheZakelijke dienstverlening
LocatieVeendam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijderdw.nl/vacatures/data-analist-frontoffice-1039338

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitveendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Veendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.