Business Controller Omgevingsdienst Groningen 08-02-2024

 1. Vacatures Veendam
 2. Business Controller Omgevingsdienst Groningen 08-02-2024

Werken in Veendam

 

Introductie vacature 

Huidige: Business controller

Business controller

Plaats Veendam

Regio Groningen

Per direct

Sluitingsdatum 10 maart 2024

Ben jij iemand die vanuit bedrijfskundig perspectief kan adviseren over strategische en organisatievraagstukken én ben je goed met cijfers? Weet jij hoe je de effectiviteit en doelmatigheid van organisaties bewaakt en verbetert? Solliciteer en wie weet versterk jij binnenkort ons team Finance en Control!

Wat ga je bij ons doen?

Als business controller ben je dé strategisch adviseur van management, directie en het bestuur. Je ondersteunt en adviseert bij het concreet maken en financieel onderbouwen van de strategische (langetermijn)doelstellingen en de implementatie en realisatie daarvan. Je benadert je rol vanuit een bedrijfskundig perspectief, waarbij je je niet alleen beperkt tot het financiële aspect van de bedrijfsprocessen.
Je werkt samen met verschillende collega's binnen zowel het primaire proces als de bedrijfsvoering en weet met jouw goed ontwikkelde sociale- en adviesvaardigheden die samenwerking effectief te maken.
Je takenpakket is divers:


 • Je vertaalt kennis van belangrijke regionale en nationale ontwikkelingen naar aanbevelingen voor het management.
 • Je vertaalt strategische managementdoelstellingen naar doelen en KPI's voor de organisatie en de teams en draagt met behulp van het volgen, rapporteren en adviseren bij aan het realiseren hiervan.
 • Je brengt de meerwaarde van controlling, bedrijfsvoering, bedrijfsprocessen, wet- en regelgeving en financiële ken- en stuurgetallen naar handelingsperspectief voor het management.
 • Je brengt vanuit diverse invalshoeken de prestaties van de organisatie in beeld, levert stuurinformatie en geeft adviezen om bedrijfsprocessen doelmatiger, doeltreffender en efficiënter te maken.
 • Je maakt analyses, berekeningen en toelichtingen ten behoeve van de tussenrapportages, meerjarenbegroting en jaarverantwoording (Besluit begroting en verantwoording provincies en gemeenten).
 • Je formuleert businesscases en beoordeelt bestaande (complexe) businesscases en financieringsvraagstukken.
 • Je levert een bijdrage aan de goede uitvoering van interne control, normenkaders en de verantwoording over de rechtmatigheid.
 • Je regisseert het Planning- & Controlproces en de oplevering van de P&C-producten.
 • Je brengt de resultaten van het werk naar de juiste bestuursorganen en weet dit met bestuurlijke sensitiviteit over te brengen op management en bestuurders.

Wat bieden wij jou?

Je maakt binnen het team Bedrijfsvoering deel uit van het cluster Finance en Control. Onze werksfeer is informeel; we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Door flexibele werktijden kun je thuiswerken combineren met samenwerken op kantoor. En natuurlijk denken we ook aan je ontwikkeling. We bieden volop mogelijkheden om je kennis op peil te houden en verder door te ontwikkelen.

 • Het salaris (afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring) is gebaseerd op (indicatief) schaal 12 van de Cao SGO met een bruto maandsalaris tussen de € 5.008,- en € 6.777,- . De functie zal nog definitief worden beschreven en gewaardeerd.
 • Omgevingsdienst Groningen kent aanloop-en functieschalen.
 • Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris.
 • Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werkkilometers.

Wie ben jij?

Jij bent analytisch sterk, kritisch en hebt overtuigingskracht. Je bent in staat om complexiteit terug te brengen tot de kern. Je ben proactief en veranderingsgericht ingesteld. Daarnaast beschik je over uitstekende adviesvaardigheden. Samen met collega's ga je altijd voor het beste resultaat.

 • Je hebt een afgeronde, relevante opleiding op WO-niveau, bijvoorbeeld in de richting van (register)controlling of bedrijfskunde.
 • Je beschikt over aantoonbare en meerjarige ervaring als (business)controller, bij voorkeur binnen een overheidsorganisatie.
 • Uiteraard heb je kennis van en ervaring met Planning & Control, strategieontwikkeling, risicomanagement en procesoptimalisatie.

Wie zijn wij?

Als omgevingsdienst zorgen we in de regio Groningen voor de toepassing en de naleving van de milieuwet- en regelgeving. Dit doen we door het verlenen van vergunningen, het houden van toezicht en handhaving als dat nodig is. Ook geven wij specialistisch advies. Met ons werk hebben wij impact op thema's die dagelijks in de krant staan, zoals stikstof, energie, lucht en geluid. Ons werk doen we in opdracht van de Groninger Gemeenten en de provincie Groningen, veelal in samenwerking met regionale en landelijke partners.


Werken bij de Omgevingsdienst Groningen betekent werken bij een betrokken organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken over de bouw van windmolens en de inzet van waterstof. Maar ook aan het stikstofdossier en de beperking van uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen.
Onze collega's hebben oog voor alle belangen en moeten daarin continu de juiste afweging maken. In alles wat wij doen dragen we bij aan een veilige en schone leefomgeving. Dat is onze missie. En hier werken we met ruim 250 professionals hard aan.


Ben je enthousiast?

Reageren kan tot en met 10 maart 2024. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 11.

Direct solliciteren

Vragen?

Edwin Holterman, teamleider Bedrijfsvoering, staat je graag te woord via nummer . Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met P&O-adviseur via het nummer .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBusiness Controller
Indicatie salaris (min – max]5008 – 6777
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieVeendam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.od-groningen.nl/werken-bij/vacatures/business-controller

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitveendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Veendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.