Adviseur Externe Veiligheid Omgevingsdienst Groningen 31-07-2023

 1. Vacatures Veendam
 2. Adviseur Externe Veiligheid Omgevingsdienst Groningen 31-07-2023

Werken in Veendam

 

Introductie vacature 

Huidige: Adviseur externe veiligheid

Adviseur externe veiligheid

Plaats Veendam

Arbeidscontract 36 uren per week

Ken jij de eigenschappen van gevaarlijke stoffen? Geeft het je een kick om met techniek bezig te zijn en regelgeving en milieu samen te brengen? En vind je het belangrijk dat de inwoners van Noord-Nederland kunnen werken, wonen en recreëren in een veilige schone leefomgeving? Dan is adviseur externe veiligheid een mooie functie voor jou!

Wat ga je bij ons doen?

Als adviseur externe veiligheid ga je samen met collega's aan de slag om bovenstaande ambitie te realiseren. Het gaat hier niet om de interne bedrijfsprocessen, maar om het beperken van de risico's van de bedrijfsvoering voor de omgeving.

 • Je beoordeelt vergunningsaanvragen op het gebied van Externe Veiligheid en geeft gedegen advies hierover aan de teams van Vergunningverlening en Brzo;
 • Je fungeert als een expert op het gebied van externe veiligheid bij complexe projecten, waarbij risicovolle inrichtingen betrokken zijn of waarbij sprake is van energietransitie;
 • Je adviseert Toezicht & Handhaving van het Brzo-team;
 • Je beoordeelt veiligheidsrapportages, kennisgevingen en andere veiligheidsstudies, zoals Gap-analyses;
 • Je beoordeelt QRA's en voert controleberekeningen uit;
 • Je fungeert als aanspreekpunt voor overheden, bedrijven en andere ketenpartners op het gebied van externe veiligheid.

Wat bieden wij jou?

We zijn een kennisorganisatie en bieden volop mogelijkheden om je kennis op peil te houden en door te ontwikkelen. Je maakt deel uit van het team dat onder andere bestaat uit 20 enthousiaste professionals.

We werken informeel samen om tot een goed resultaat voor de leefomgeving te komen. En er is altijd een mogelijkheid om te sparren, zeker vanwege de aanwezigheid van de vele specialisten die wij in huis hebben. Voor een goede werk-privébalans kennen wij flexibele werktijden en combineren we thuiswerken met ruimte voor ontmoeting op ons kantoor in Veendam.

 • Het salaris is gebaseerd op schaal 11 van de Cao SGO met een bruto maandsalaris van maximaal € 5.725,- Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris.
 • Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen of het uitruilen van woon-werkkilometers.

Wie ben jij?

We zoeken een positief ingestelde adviseur met minimaal drie jaar relevante werkervaring die het best tot zijn recht komt in een dynamische omgeving. Je beschikt over:

 • een afgeronde relevante technische hbo/wo-opleiding, bij voorkeur chemische technologie.
 • aantoonbare ervaring en expertise op het gebied van externe veiligheid, de Omgevingswet en de toepassing ervan in de praktijk.
 • gedegen kennis en ervaring met beoordelen van QRA's en het uitvoeren van controleberekeningen in Safeti-NL.
 • ervaring met het adviseren van diverse belanghebbenden binnen een complexe omgeving.
 • uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden.
 • politieke en bestuurlijke sensitiviteit, je kunt goed samenwerken en heb overtuigingskracht.

Wie zijn wij?

Als omgevingsdienst zorgen we in de regio Groningen voor de toepassing en de naleving van de milieuwet- en regelgeving. Dit doen we door het verlenen van vergunningen, het houden van toezicht en handhaving als dat nodig is. Ook geven wij . Met ons werk hebben wij impact op thema's die dagelijks in de krant staan, zoals stikstof, energie, lucht en geluid. Ons werk doen we in opdracht van de Groninger Gemeenten en de provincie Groningen, veelal in samenwerking met regionale en landelijke partners.

Werken bij de Omgevingsdienst Groningen betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken over de bouw van windmolens en de inzet van waterstof. Maar ook aan het stikstofdossier en de beperking van uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen.

Onze collega's hebben oog voor alle belangen en moeten daarin continu de juiste afweging maken. In alles wat wij doen dragen we bij aan een veilige en schone leefomgeving. Dat is onze missie. En hier werken we met ruim 250 professionals hard aan.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op 11 september 2023. Wanneer een geschikte kandidaat zich aanmeldt kan vóór de sluitingsdatum een gesprek worden ingepland.

Heb je vragen?

Dan kun je contact opnemen met , teamleider . Zij staat je graag te woord via .


We hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelAdviseur Veiligheid
Indicatie salaris (min – max]5725 – 5725
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieVeendam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.od-groningen.nl/werken-bij/vacatures/adviseur-externe-veiligheid

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitveendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Veendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.