Teller Gemeente Veendam 04-10-2023

  1. Vacatures Veendam
  2. Teller Gemeente Veendam 04-10-2023

Werken in Veendam

 

Introductie vacature 

Aanmelden als stembureaulid of teller

Heb jij 22 november al plannen? Doe mee aan de democratie als stembureaulid of teller!

Word jij onderdeel van het kloppende hart van onze democratie? Of je nu doorgewinterd bent in de politiek of gewoon nieuwsgierig bent naar het verkiezingsproces, bij ons ben je van harte welkom als stembureaulid of teller! Wij nodigen jou uit om je aan te melden om stembureaulid of teller te worden voor de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november 2023!

Als stembureaulid heb je een essentiële taak op de verkiezingsdag. Je helpt (een dagdeel) bij het ontvangen en identificeren van kiezers, controleren van het stempasnummer, uitreiken van stembiljetten en het begeleiden van het stemproces. Jouw vriendelijke glimlach en behulpzaamheid zorgen ervoor dat kiezers zich welkom voelen!

Terwijl anderen met smart wachten op de uitslag, zorg jij ervoor dat elke stem telt. Als teller speel je aan het einde van de dag een belangrijke rol bij het nauwkeurig tellen van alle uitgebrachte stemmen. Vanaf 21.00 wordt er gestart met het tellen van de stemmen. Jouw inzet draagt bij aan het vaststellen van de verkiezingsuitslag, wat een cruciale stap is in ons democratische systeem.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken gemotiveerde mensen die willen bijdragen aan ons democratisch proces! Ben jij minimaal 18 jaar oud, stressbestendig, representatief en behulpzaam? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Om deel te nemen is het handig als je:

  • de Nederlandse taal goed beheerst en duidelijk en helder kunt communiceren
  • op eigen gelegenheid naar het stembureau kunt komen
  • fysiek in staat bent om een dagdeel op het stembureau te zitten of na 21.00 uur de stemmen kunt tellen
  • een e-mailadres en telefoon hebt

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een financiële vergoeding als blijk van waardering voor jouw waardevolle bijdrage als stembureaulid of teller.
  • Een gezellige en leerzame dag met lunch/maaltijd;
  • Een interessante ervaring waarin u uw maatschappelijke betrokkenheid kunt laten zien
  • De mogelijkheid om de volgende jaren weer op een verkiezingsdag mee te helpen.

Om ervoor te zorgen dat alle stembureauleden goed zijn voorbereid en bekend zijn met de procedures, krijgen zij voorafgaand aan hun werkzaamheden een gratis digitale training (E-Learning) en instructies. Daarnaast zijn zij verplicht om een examen af te leggen. Deze training en het examen zijn landelijke vereisten en zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat alle stembureauleden goed zijn ingelicht over hun taken en verantwoordelijkheden op de verkiezingsdag.

Aanmelden

Enthousiast geworden om stembureaulid of teller te zijn?

Vanuit alle aanmeldingen wordt een indeling gemaakt. Het kan gebeuren dat je daarom geen zitting kan nemen op een stembureau. je wordt dan op een reservelijst geplaatst. Als er afmeldingen zijn, kun je weer worden benaderd.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelWerkvoorbereider
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieVeendam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.veendam.nl/Onderwerpen/Actueel/Verkiezingen/Aanmelden_als_stembureaulid_of_teller

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitveendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Veendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.