Projectmanager RDW 08-11-2023

 1. Vacatures Veendam
 2. Projectmanager RDW 08-11-2023

Werken in Veendam

 

Introductie vacature 

Projectmanager

 • Veendam
 • 3.813 - 5.840
 • Hbo/Wo
 • Staf en organisatie
 • 32

Door leiding te geven aan innovatieve projecten werken aan de mobiliteit van morgen. Dit doe jij als projectmanager bij de RDW.

Het mogelijk maken van een digitaal rijbewijs, de registratie van nieuwe voertuigen of een project om de efficiency van een proces te verbeteren. Dit zijn voorbeelden van projecten waar jij verantwoordelijk voor zou kunnen zijn. Vaak projecten met een groot ICT-component waarmee je ervoor zorgt dat de RDW klaar is voor de toekomst.

Interessant aan deze baan volgens projectmanager Naomie

"De drive van de RDW om te blijven vernieuwen, sprak me direct aan. Bij de RDW kan ik als projectmanager echt iets betekenen voor de maatschappij. Je werkt samen met verschillende afdelingen, divisies en meerdere teams. Deze diversiteit en afwisseling zijn voor mij echt van toegevoegde waarde!"

Werken aan de mobiliteit van morgen

Werken aan de mobiliteit van morgen, mensgerichte innovatie en veilige en duurzame verkeersoplossingen voor iedereen. Als projectmanager bij de divisie Registratie en Informatie van de RDW in Veendam heb je een veelzijdige functie met impact. Van a tot z geef jij met je projectteam invulling aan uiteenlopende projecten waarmee je Nederland in beweging houdt. Jij houdt het overzicht, geeft sturing aan de processen, ondersteunt je teamleden waar nodig en spreekt ze aan als iets niet goed verloopt. Zo ontzorg je in- en externe opdrachtgevers en maak je projecten tot een gezamenlijk succes.

De diverse en vernieuwende projecten die jij coördineert hebben impact op het dagelijks leven van alle mensen in Nederland. Ontwikkelingen in de wereld zijn iedere dag anders en daarmee ook de opdrachten die we krijgen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat of via de managers van de diverse RDW-afdelingen. De ene keer werk je aan een tolheffings- of duurzaamheidsvraagstuk of een project om de efficiency op de eigen afdeling te verbeteren. De andere keer ben je bezig met de registratie van vliegbewijzen voor drones, digitale rijbewijzen, de kentekening van elektrische steps of landbouwvoertuigen of het realiseren van parkeerplaatsen voor mensen met een beperking.

Als projectmanager bewaak je de kwaliteit en efficiënte uitvoering van jouw projecten. Zo breng je actief je eigen expertise in bij opdrachtbesprekingen met het ministerie of andere opdrachtgevers. Je motiveert en ondersteunt je teamleden, waarmee je draagvlak creëert en zij het beste uit zichzelf halen. En met jouw frisse kijk op onze werkwijzen speel je een belangrijke rol in de verdere professionalisering van ons projectmanagement, de afdeling en de RDW als geheel. Daarbij stimuleer je in nauwe samenwerking met de andere projectmanagers en de divisie ICT dat we blijven vernieuwen en verbeteren.

Dit is jouw thuisbasis

Jouw thuisbasis is de afdeling Projectmanagement en Support binnen de divisie Registratie en Informatie (R&I). Hier maak je deel uit van een team van projectmanagers, die elkaar regelmatig ontmoeten op ons kantoor in Veendam en daarnaast veel vanuit huis werken. Als projectmanager heb je veel vrijheid en verantwoordelijkheid in de coördinatie van je projecten. Je stuurt je projectteams functioneel aan en werkt daarnaast veel samen met collega's binnen en buiten de divisie. Zo heb je frequent fysiek of digitaal overleg met afdelingen, opdrachtgevers en partners in bijvoorbeeld Groningen, Zwolle of Den Haag. Maar ook voor het R&I-managementteam ben jij een belangrijke gesprekspartner. Daarnaast krijg je bij de RDW volop de ruimte om je in een persoonlijke en informele werksfeer verder te ontwikkelen.

Sfeer proeven?

De sfeer op ons kantoor proeven? Je bent welkom voor een kop koffie of thee! Bel , afdelingsmanager projectmanagement & support , op en we maken een afspraak.

Zo helpen wij jou graag op weg

Bij de RDW werk je met ruim 1.700 collega's aan veilige en duurzame mobiliteit in Nederland en daarbuiten. Hier sta je vooraan bij slimme oplossingen en technologische innovaties in de automotive. Daardoor is óók jouw werk voortdurend in beweging. Om dat zo goed mogelijk en met plezier te doen, geven we je ruim baan voor jouw ontwikkeling. Bijvoorbeeld met interne stages en toegang tot ons leerplein. Daarnaast helpen we je vooruit met de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Salaris tussen € 3.813,- en € 5.840,- bruto per maand (op basis van fulltime).
 • 8% vakantiegeld en een dertiende maand.
 • Goede werk-privébalans: 36 uur is fulltime en je kunt deels thuis en 4 x 9 uur werken. Je krijgt een budget om een thuiswerkplek in te richten en een thuiswerkvergoeding.
 • Een fijne werkomgeving waarin je je eigen route mag uitstippelen en collega's met je meedenken.
 • Pensioenregeling via het ABP: wij betalen 70% van de premie.
 • 6 weken verlof per jaar.
 • Bijdrage aan je reiskosten voor woon-werkverkeer en volledige ov-vergoeding.
 • Telefoon en laptop.

Zo breng jij ons verder

Dankzij je sterke communicatieve vaardigheden op diverse niveaus, pas je je aanpak vlot aan de omstandigheden aan. Daarnaast denk je in mogelijkheden en draag je op creatieve, positieve en doortastende wijze bij aan het gewenste resultaat. Je staat open voor feedback en denkt niet in problemen maar in pragmatische oplossingen. Verder breng je mee:

 • Je hebt wo- of hbo-niveau en relevante kennis op het gebied van projectmanagement.
 • Je hebt aantoonbaar talent voor het leiden van projecten, kunt goed organiseren en houdt ervan om mensen, divisies en afdelingen te verbinden.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met ICT in projecten en bent bekend met veelvoorkomende projectmanagement- en ontwikkelingsmethoden als Prince2, PMI, scrum, agile en lean.

Word onze nieuwe projectmanager

Werk jij met ons mee aan de mobiliteit van morgen? We zijn benieuwd naar je en verwelkomen je graag. Solliciteer voor 23 november 2023 via de button op deze pagina. Bij vragen over de vacature kun je terecht bij , afdelingsmanager projectmanagement & support, via of . Tot snel!

Goed om te weten

 • De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken: een kennismakingsgesprek en een tweede gesprek waarin je je toekomstige collega's leert kennen.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelProjectleider Ict
Indicatie salaris (min – max]3813 – 5840
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheZakelijke dienstverlening
LocatieVeendam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijderdw.nl/vacatures/projectmanager-1037002/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitveendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Veendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.