Operationeel Inkoper F RDW 04-10-2023

 1. Vacatures Veendam
 2. Operationeel Inkoper F RDW 04-10-2023

Werken in Veendam

 

Introductie vacature 

Operationeel Inkoper F&C

 • Veendam
 • 3.053 - 4.121
 • Hbo
 • Staf & Management
 • 32

Kom werken bij dé voertuigautoriteit van Nederland en ontwikkel je volop in het uitdagende inkoop vak!

Heb je interesse in het inkoop vak en wil je werken op een plek waar geen dag hetzelfde is en je de RDW organisatie mag helpen om diverse producten en diensten af te nemen van verschillende leveranciers, lees dan snel onderstaande vacature en solliciteer!

Interessant aan deze baan volgens , operationeel inkoper

"Als operationeel inkoper ervaar ik geen dag hetzelfde en dat maakt mijn werk leuk en uitdagend. Mijn taken variëren van het begeleiden en bewaken van het bestelproces tot het organiseren en uitvoeren van minicompetities. Daarnaast fungeer ik als troubleshooter en werk ik daarom nauw samen met collega's binnen verschillende afdelingen. Tot slot maak ik deel uit van een bedreven, behulpzaam en gezellig inkoopteam wat bijdraagt aan een fijne werksfeer. "

Werken aan de mobiliteit van morgen

Je draagt bij aan het inkopen van bijvoorbeeld catering, schoonmaakdienstverlening maar ook de orderverstrekking voor de halffabricaten voor de kenteken- en rijbewijscard of het uitzetten van mini competities voor hooggekwalificeerd personeel. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het komt bij operationele inkoop voorbij. Van nieuwe voertuigen die rijden op waterstof of elektriciteit tot smartcards en garage equipment voor onze keuringsstations.

Je bent verantwoordelijk voor een juiste administratieve verwerking van offertes, inkooporders en facturen, in een digitaal ordermanagementsysteem (AFAS). Ook ondersteun je de tactisch inkopers, door zelfstandig eenvoudige (meervoudige) onderhandse aanbestedingsprocedures uit te voeren. En samen met de contractbeheerders zorg je voor een goede registratie van contracten. Tevens maak je spendanalyses, ben je aanspreekpunt voor de divisies en afdeling die je bedient om het inkoopproces zo goed mogelijk te doorlopen. Je verzorgt de contractregistraties en doorloopt zelfstandig minder complexe inkoopprocedures.

Extra leuk hierbij is dat je veel contacten onderhoudt. Is er bijvoorbeeld binnen een aanbesteding extra ondersteuning nodig? Of heeft een contractmanager vragen over een bepaalde overeenkomst? Jij bent op operationeel inkoopgebied namens de Inkoop F&C hét aanspreekpunt voor RDW-collega's en leveranciers. Je werkt intensief samen met de operationeel en tactisch inkopers in Veendam en Zoetermeer die je ook vervangt bij afwezigheid. En verder rekenen we op je bijdrage aan de voortgaande inrichting en professionalisering van het operationele inkoopproces

Wat jouw baan nog meer zo uitdagend maakt, is dat we sinds kort met het geavanceerde ordermanagementsysteem van AFAS werken. Ben jij iemand die graag met verbeteringen komt? Mooi. We zitten namelijk vol in de implementatie van AFAS en het inrichten van het gehele bestel- en inkoopproces. Je krijgt volop de ruimte om met ideeën te komen en je collega's te helpen. En op die manier bij te dragen aan de verdere professionalisering van de inkoopfunctie binnen de RDW

Dit is jouw thuisbasis

Je werkt samen met in totaal 8 collega's van jouw team Inkoop F&C. Dit team valt binnen de stafafdeling Financiën en Control waar een kleine 35 mensen werken. Dit zijn financieel-administratief medewerkers, operationeel en tactisch inkopers, contractmanagers, contractbeheerders en controllers. Een diverse club qua persoonlijkheden, kennis en ervaring. De ideale omgeving dus om veel te leren.

Wat jouw werkomgeving kenmerkt? De ruimte die je krijgt om je zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te ontwikkelen. Sterker nog, de RDW stimuleert ons om de ruime opleidingsbudgetten volledig in te zetten om onszelf én het team verder te brengen. Ook mooi: het vertrouwen en de vrijheid die je krijgt om je werkzaamheden zelf in te richten. Als operationeel inkoper werk je vanuit Veendam waarbij je soms ook bijeenkomsten elders in het land hebt zoals bijvoorbeeld op ons hoofdkantoor in Zoetermeer. Daarnaast werken we hybride en bepaal je voor een deel zelf waar en wanneer je werkt.

Sfeer proeven?

Help jij met ons iedereen veilig en vertrouwd op weg? En spreekt deze functie je aan? Lees dan snel verder wat we jou te bieden hebben en solliciteer!

Zo helpen wij jou graag op weg

Bij de RDW werk je met ruim 1.700 collega's aan veilige en duurzame mobiliteit in Nederland en daarbuiten. Hier sta je vooraan bij slimme oplossingen en technologische innovaties in de automotive. Daardoor is óók jouw werk voortdurend in beweging. Om dat zo goed mogelijk en met plezier te doen, geven we je ruim baan voor jouw ontwikkeling. Bijvoorbeeld met interne stages en toegang tot ons leerplein. Daarnaast helpen we je vooruit met de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Salaris tussen € 3.053,- en € 4.121,- bruto per maand (op basis van fulltime).
 • 8% vakantiegeld en een dertiende maand.
 • Goede werk-privébalans: 36 uur is fulltime en je kunt deels thuis en 4 x 9 uur werken. Je krijgt een budget om een thuiswerkplek in te richten en een thuiswerkvergoeding.
 • Een fijne werkomgeving waarin je je eigen route mag uitstippelen en collega's met je meedenken.
 • Pensioenregeling via het ABP: wij betalen twee derde van de premie.
 • Zes weken verlof als je fulltime werkt.
 • Bijdrage aan je reiskosten voor woon-werkverkeer en volledige ov-vergoeding.
 • Telefoon en laptop.

Zo breng jij ons verder

 • Je hebt hbo-niveau en je hebt een inkoopgerelateerde opleiding (bijvoorbeeld NEVI I) afgerond óf bent bereid deze te volgen.
 • Je hebt enige ervaring in de richting van inkoop, overziet operationele (inkoop)processen tot in detail en weet deze toe passen en uit te dragen.
 • Je bent accuraat, oplossingsgericht en communiceert open, bondig en helder.
 • Je bent gericht op samenwerking en goed in het opbouwen en onderhouden van interne en externe relaties.
 • Je houdt van aanpakken en durft initiatieven te nemen.

Word onze nieuwe operationeel inkoper F&C

Werk jij met ons mee aan de mobiliteit van morgen? We zijn benieuwd naar je en verwelkomen je graag. Solliciteer voor 17 oktober 2023 via de button op deze pagina. Bij vragen over de vacature kun je terecht bij Hans de Lange, Hoofd inkoop, via of . Tot snel!

Goed om te weten

 • De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken: een kennismakingsgesprek en een tweede gesprek waarin je je toekomstige collega's leert kennen.
 • Een assessment kunnen deel uitmaken van de procedure.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelOperationeel Inkoper
Indicatie salaris (min – max]3053 – 4121
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)9 – 9
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheZakelijke dienstverlening
LocatieVeendam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijderdw.nl/vacatures/operationeel-inkoper-fc-1029360/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitveendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Veendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.