Communication Specialist Coöperatie Koninklijke Avebe U.A. 26-07-2023

 1. Vacatures Veendam
 2. Communication Specialist Coöperatie Koninklijke Avebe U.A. 26-07-2023

Werken in Veendam

 

Introductie vacature 

Communication Specialist

Wij zoeken een communication specialist die proactief is, en van aanpakken weet. Je vindt gemakkelijk je weg in een organisatie. Je vindt het leuk om te adviseren, coördineren en ook zelf de handen uit de mouwen te steken. Zo schrijf en redigeer je teksten voor onze interne en externe kanalen, werk je mee aan projecten, organiseer je events (zoals de Connection Talks) en adviseer je collega's over de in te zetten communicatiestrategie. Een échte allrounder dus! Die kijkt waar de organisatie naartoe wil en weet hoe communicatie hieraan een bijdrage kan leveren. Jij weet als geen ander hoe het verhaal van Avebe verteld moet worden.


Je voelt je thuis in een organisatie waar veel visie, ondernemerschap, flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid wordt gevraagd. Je overtuigt anderen gemakkelijk met jouw ideeën, maar staat ook open voor ideeën van collega's. Het gaat om een afwisselende rol en je hebt veel contact met andere afdelingen en externen, zoals ons creatief bureau, onze boerenleden en journalisten.


Waar ga je aan het werk?
In 1919 begon Royal Avebe als Aardappelmeel Verkoop Bureau. Toen nog om enkel de verkoop voor meerdere zelfstandige aardappelzetmeelcoöperaties te bevorderen. Inmiddels zijn we ruim 100 jaar verder. Avebe is een coöperatie van 2.300 akkerbouwers uit Nederland en Duitsland. De zetmeelaardappelen van onze leden verwerken we tot hoogwaardige ingrediënten op basis van aardappelzetmeel en -eiwit. Waar ze wereldwijd toegevoegde waarde bieden in voeding, maar ook in industriële toepassingen. Met ons aardappelzetmeel zijn we wereldwijde marktleider.


We werken steeds aan de ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden en toepassingen op basis van zetmeelaardappelen en richten ons op duurzame continuïteit. We hebben 1.300 medewerkers, productielocaties in Nederland, Duitsland en Zweden en verkoopkantoren in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Het hoofdkantoor staat in Veendam en ons Innovatiecentrum in Groningen.

De afdeling waar je komt te werken is de afdeling Communication & Public Affairs. Communication & Public Affairs brengt het verhaal van Avebe tot leven met de juiste communicatiemiddelen en kanalen. De afdeling is centraal belegd en rapporteert aan de CEO. Het team bestaat uit een directeur, 2 communicatiespecialisten, 1 communicatiemedewerker, 1 manager Public Affairs, 1 public affairs specialist en 1 communicatie- en public affairs specialist Duitsland.


In deze functie heb je geen vaste werkplek. De ene dag werk je op het hoofdkantoor, de andere dag ben je op het Innovatiecentrum. Ook thuiswerken is binnen de afdeling gebruikelijk.

Taken en verantwoordelijkheden
De afdeling vertaalt de organisatiestrategie naar een communicatiestrategie voor de hoofdthema's en stakeholders. Dit zijn interne communicatie voor medewerkers, coöperatieve communicatie voor onze boerenleden en corporate communicatie voor andere belanghebbenden, zoals de media. De afdeling is verantwoordelijk voor de corporate identity en heeft specifieke expertise in huis op gebieden als schrijven, social media, grafisch ontwerp en kennis over crisiscommunicatie.

 • Contentmanagement en vertaling naar verschillende middelen, zoals intranet, Avebe Magazine, jaarverslag, website, social media en narrow castingschermen. Alle middelen worden wereldwijd ingezet.
 • Adviseren van verschillende bedrijfsonderdelen over in te zetten communicatiestrategie.
 • Deelname aan projecten, waaraan je met communicatie een bijdrage levert.
 • Organiseren en helpen organiseren van evenementen, zoals medewerkersbijeenkomsten, ledenvergaderingen en bijeenkomsten voor de media.
 • Woordvoering en perscontacten.

Opleiding en ervaring

 • HBO communicatie
 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring als communicatieadviseur/pecialist
 • Het schrijven van voorstellen, persberichten en teksten voor bijvoorbeeld social media, intranet of website gaat je gemakkelijk af
 • Volwaardig gesprekspartner op communicatiegebied voor interne stakeholders op verschillende niveaus
 • Weet op diplomatieke wijze om te gaan met verschillende belangen
 • Nederlandse en Engelse taal beheers je uitstekend in woord en geschrift
 • Een allrounder die van aanpakken weet, van ad hoc werkzaamheden tot projecten
 • Flexibel en stressbestendig
 • WordPress, sharepoint, social media

Wat biedt Royal Avebe?

Samen werken we aan een succesvolle coöperatie. Alle medewerkers doen dat op hun eigen manier, binnen zijn of haar eigen vakgebied. Royal Avebe werkt daarbij op haar beurt aan succesvolle werknemers. Door onze mensen te stimuleren het beste uit zichzelf te halen, willen we onze collega's maximaal tot waarde brengen. Zo krijgen medewerkers de ruimte om zich te blijven ontwikkelen. Daarnaast biedt Avebe jou als medewerker:

 • Diverse opleidingsmogelijkheden.
 • Een eigen pensioenfonds.
 • Verschillende vitaliteitsprogramma's en mogelijkheden tot het krijgen van korting op fitness en fietsen.
 • Verdere secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vergoeding van €25,- voor jouw zorgverzekering.
 • Een eigen CAO en salarishuis waarbij deze functie is ingeschaald in salarisschaal 11

Heb je naar aanleiding van deze vacature nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met , director Communication & Public Affairs, +31 .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelCommunicatieadviseur
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheAccountancy
LocatieVeendam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://careers.avebe.com/job/Veendam-Communication-Specialist/775111802/?feedId=null&utm_source=J2WRSS&utm_medium=rss&utm_campaign=J2W_RSS

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitveendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Veendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.