Manager Productie Variass 30-06-2023

  1. Vacatures Veendam
  2. Manager Productie Variass 30-06-2023

Werken in Veendam

 

Introductie vacature 

+31 (0)598 619 475

Manager Productie

De Rol
De huidige manager productie stuurt twee afdelingen aan. Door de groei van Variass wordt deze span of control te groot en is er onvoldoende ruimte voor procesanalyse en verbeterprojecten. Daarom neem jij de aansturing van één van de afdelingen over, zodat jullie je beiden met focus kunnen richten op een eigen afdeling. De huidige productiemanager zal jou inwerken en blijft voor jou vraagbaak en coach.

Jouw rol
Een groot deel van de dag ben je aanwezig op de werkvloer van de afdeling. Je bevindt je in een clean room-achtige setting met twee productielijnen die bestaan uit zeer hoogwaardige machines en apparatuur. Er worden printplaten voor o.a. medische-, laboratorium-, en defensieapparatuur geproduceerd.

Er wordt gewerkt in een tweeploegendienst, in totaal 14 medewerkers; jij bent alleen overdag aanwezig en ziet dus beide teams. De teams bestaan uit ervaren en zelfstandige medewerkers die goed weten wat ze moeten doen.

Jouw dag
Je begint jouw werkdag met een rondje over de afdeling waarin je bij alle medewerkers en bij elke lijn nagaat hoe de productie tot dat moment is verlopen die dag. Je hoort wat goed gaat en waar medewerkers tegenaan zijn gelopen. Je bekijkt de planning, overlegt daarover en voorziet eventuele knelpunten die je vast 'tackelt'.

Gedurende de dag ben je met name vraagbaak en coach als het gaat om efficiënt en pro actief werken. Je houdt het overzicht over alle activiteiten op de afdelingen en stuurt bij indien nodig. Er kunnen problemen of onduidelijkheden zijn over orders, materialen, gereedschappen of machines; jij zorgt dat dit opgelost wordt, waardoor de lijnen zoveel mogelijk soepel doorlopen.

Continu verbeteren
De machines en systemen waarmee gewerkt wordt genereren een omvangrijke hoeveelheid data. Jij gaat aan de slag met de analyse hiervan en stelt vragen als: Welke issues komen vaker voor? Waarom is de output van de ene medewerker hoger dan die van een ander? Welke verschillen zijn er in werkwijzen? Waarom plaatst een machine de componenten niet goed? Verloopt de werkvoorbereiding efficiënt genoeg? Waarom staat een lijn regelmatig stil? Je neemt hierin jouw analyses van voor- en nacalculaties en faalkosten mee. Ook betrek je de medewerkers; zij zien veel en hebben zeker ideeën over mogelijke verbeteringen. Door hun input te vragen, krijg je een meer compleet beeld en uiteindelijk gedragenheid wanneer veranderingen worden doorgevoerd.
Alle verbeteracties voer je planmatig en gestructureerd door en je monitort vervolgens de effectiviteit.

Wanneer problemen een technische oorzaak hebben, betrek je een engineer zodat deze een oplossing kan bedenken en hetzelfde probleem niet weer voorkomt.

Daarnaast zijn er ideeën over nieuwe productieconcepten. In samenwerking met de andere manager productie en engineers denk je na over de ontwikkeling hiervan en borg jij vervolgens implementatie in de lijnen. Je stelt werkinstructies op en bewaakt opvolging. Doelstelling is het verhogen van de productiviteit met 20%.

Leidinggeven
Je medewerkers hebben baat bij duidelijkheid en heldere communicatie op een vriendelijke manier. Door jouw manier van leidinggeven heerst er een harmonieuze sfeer op de afdeling. Op coachende wijze, leer je medewerkers kritisch te kijken naar hun eigen handelen en zorg je ervoor dat er met een teamgevoel gewerkt wordt naar 'het elke dag een beetje beter doen'. Daarnaast zorg je dat nieuwe medewerkers volgens een door jouw bedacht plan worden ingewerkt en heb je regelmatig individuele gesprekken met medewerkers.

Standplaats: Veendam

Wat is Vereist

- Werkervaring in een vergelijkbare rol of als voorman/ teamleider binnen een productietechnische, bij voorkeur hightech omgeving; - Je hebt affiniteit met techniek; inhoudelijke technische kennis is niet nodig; - Je hebt Hbo werk- en denkniveau; - Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal; - Je woont in of op acceptabele reisafstand van Veendam.

Wie ben jij?
Je bent een echte peoplemanager met een verbindende en samenwerkingsgerichte instelling. Je kunt en durft snel, en toch doordacht, beslissingen te nemen en daarvoor te staan. Je hebt visie op de inrichting van een goed productieproces en het efficiënt inzetten van mensen en middelen.

Je werkt gestructureerd en planmatig en stuurt graag op data. Jouw beslissingen zijn dan ook altijd goed met cijfers onderbouwt. Je bent in staat het totaal overzicht te houden op de afdeling en ziet tegelijkertijd belangrijke details waar je indien nodig soepel op inspeelt.

Leidinggeven doe je op ontspannen, maar duidelijke wijze en door je goede communicatieve vaardigheden ben je in staat sturing te geven aan uiteenlopende menstypen. Je bent toegankelijk en vindt het belangrijk dat medewerkers het goed hebben, maar hebt ook de helicopterview en het natuurlijk overwicht om op de juiste momenten effectief op te treden en mensen indien nodig aan te spreken op hun verantwoordelijkheden. Bij onverwachte situaties reageer je adequaat, schakel je snel en ben je oplossingsgericht.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelProduction Manager
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheIndustrie
LocatieVeendam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.variass.nl/manager-productie/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitveendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Veendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.