Buurtwerker Tinten Welzijnsgroep 28-04-2024

 1. Vacatures Veendam
 2. Buurtwerker Tinten Welzijnsgroep 28-04-2024

Werken in Veendam

 

Introductie vacature 

vacatures

Buurtwerker
Huisvesting en maatschappelijke begeleiding statushouders

Reageren t/m:

13-05-2024

Aantal uren:

20 uren per week

Organisatie:

Sociaal Werk Oldambt

Locatie:

Winschoten Logo Sociaal Werk Oldambt

Ben je geïnteresseerd in deze functie ?

Sociaal Werk Oldambt is per 1 mei op zoek naar een Buurtwerker Huisvesting en maatschappelijke begeleiding statushouders. Als buurtwerker bied je begeleiding en ondersteun je statushouders tijdens hun inburgeringsproces met als doel om een stabiel netwerk te creëren en de zelfredzaamheid te vergroten, alsmede de kennis van de Nederlandse samenleving.

Wat ga je doen?
Met jouw maatschappelijke begeleiding van statushouders draag je bij aan een soepele overgang van het AZC naar een woning. Je bent aanwezig bij het tekenen van het huurcontract en ondersteunt bij het regelen van praktische zaken zoals het aanvragen van een uitkering en inrichtingskrediet, het afsluiten van een energiecontract en verzekeringen, het inschrijven bij huisarts en tandarts en het aanmelden van kinderen op school.
Je denkt mee over het invullen van een zinvolle dagbesteding en ondersteunt de statushouder(s) bij individuele vraagstukken tot een periode van maximaal 18 maanden. Hierin werk je samen met verschillende professionals, zowel in- als extern.
Daarnaast help je mee met het opzetten en uitvoeren van diverse trainingen en bijeenkomsten, te denken aan het Participatieverklaringstraject en een woontraining.

Wie ben jij?
Je bent zichtbaar en laagdrempelig in contact. Je brengt dan ook gemakkelijk verbindingen tot stand en hebt er handigheid in om te communiceren met inwoners die de Nederlandse taal nog niet spreken. Je bent een echte regelaar, die praktisch is ingesteld en een eropaf mentaliteit heeft. Verder sta je stevig in jouw schoenen, denk je in oplossingen en mogelijkheden en gebruik je hierbij jouw creativiteit.
Met jouw enthousiasme ben je in staat om de statushouders te activeren en te stimuleren tot het nemen van initiatieven en deel te nemen aan activiteiten met als doel de deelname aan de maatschappij te vergroten. Je weet signalen op te pikken en deelt deze met jouw collega's. Daarnaast ben je sterk in plannen en organiseren en houd dan ook goed overzicht in je werk.

Wat neem je mee?

 • Een relevante afgeronde Mbo 4-opleiding, waarmee je ingeschreven kunt worden in het Registerplein als sociaal werker
 • Ervaring en affiniteit met de doelgroep statushouders of inwoners met verschillende achtergronden is een pré
 • Het vermogen om cultuur-sensitief te werken
 • Kennis van de sociale kaart in de gemeente Oldambt is een pré

Je wordt onderdeel van Tintengroep. Een ondernemende organisatie die jou de kans biedt om jezelf te blijven ontwikkelen! Tinten Training en Advies biedt onze collega's een afwisselend aanbod aan trainingen en cursussen. Daarnaast betekent werken binnen de Tintengroep, toegang krijgen tot interne doorstroommogelijkheden bij onze verschillende organisaties.

Verder bieden wij jou:

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met een mogelijkheid tot verlenging
 • Salariëring en rechtspositie conform de CAO Sociaal Werk, salarisschaal 6, dit is maximaal €3.815,- bij een fulltime dienstverband
 • Een individueel keuzebudget van circa 18% conform CAO Sociaal Werk; voor een gezonde balans tussen werk en privé, bepaal jij zelf hoe je jouw IKB inzet. Als salaris, als verlof of als een combinatie van beide
 • Een loopbaanbudget, conform de CAO Sociaal Werk
 • Een reiskostenvergoeding, met fiscale uitruilmogelijkheid

Wij hebben oog voor elkaar. Dat is ook waarom Tintengroep is erkend als mantelzorgvriendelijk werkgever vanuit Werk en Mantelzorg.

De procedure
Geïnteresseerd geraakt in deze uitdagende functie bij Sociaal Werk Oldambt? Reageren kan tot en met 13 mei. Voor vragen kun je bellen met , op telefoonnummer .

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sociaal Werk Oldambt

Sociaal Werk Oldambt is de sociaal werk organisatie in de gemeente Oldambt.
Wij werken samen met inwoners, om hun wijken en dorpen gezond en leefbaar te laten zijn. Onze collega's maken zich sterk voor inwoners op het gebied van wonen, zorg, welzijn, jeugd en participatie. Zij zijn actief en zichtbaar in Winschoten en de omliggende dorpen.
We zijn betrokken, proactief en altijd dichtbij. We ondersteunen inwoners bij verschillende onderwerpen, zoals opgroeien en opvoeden, leefstijl, geld, langer thuis wonen, vrijwilligerswerk en mantelzorg. Ook ondersteunen wij initiatieven en activiteiten in wijken en buurten die gezondheid en ontmoeten stimuleren. Dit doen we niet alleen. We werken met de mensen in de buurt en de organisaties om ons heen. Samen zoeken we verbindingen die zorgen voor een sterke samenleving.
In ons team werken buurtmaatschappelijk werkers, school- en jeugdmaatschappelijk werkers, buurtwerkers, jongerenwerkers en onafhankelijke cliëntondersteuners. Daarnaast zetten collega's zich in voor verschillende jongerenprojecten, het VIP!,, SoWiesO en diverse gemeente brede projecten.
Sociaal Werk Oldambt is onderdeel van de Tintengroep. Daar waar we verschil kunnen maken vind je de vakmensen van Tintengroep. In het sociaal domein, de gemeente, in de buurt, in mensenlevens. Iedereen hoort erbij in de maatschappij, daar geloven we in. En daarvoor werken we elke dag aan een fijne leefomgeving voor alle inwoners. Samenwerken zit in ons DNA, daarin zijn we uniek. We leveren maatwerk en werken lokaal zelfstandig, met op de achtergrond ondersteuning, kennisdeling en saamhorigheid.

De Tintengroep is sterk in sociaal werk. Wij helpen inwoners in Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen en Overijssel om in een kwetsbare periode in hun leven op eigen kracht hun situatie te verbeteren. Onze ondersteuning is vaak kosteloos, op maat en altijd dichtbij.

Onderdelen van de Tintengroep


Bezoekadres
Schoolstraat 1
9461 AA Gieten

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelOpbouwwerker
Indicatie salaris (min – max]3815 – 3815
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)20 – 20
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieWinschoten, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.tintengroep.nl/Vacatures/buurtwerker/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitveendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Veendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.