Junior Persoonlijk Begeleider Jan Arends 21-03-2024

 1. Vacatures Veendam
 2. Junior Persoonlijk Begeleider Jan Arends 21-03-2024

Werken in Veendam

 

Introductie vacature 

Junior persoonlijk begeleider beschermd wonen Muntendam

Wij van Jan Arends zetten ons in om sociale en maatschappelijke ongelijkheid te verminderen door de kansen van onze cliënten te vergroten. Zo dragen we bij aan een eerlijke en meer gelijkwaardige samenleving. We weten dat voor sommige mensen het leven niet makkelijk is. We weten dat sommige mensen worstelen met psychische problemen waardoor het niet goed lukt om de aansluiting met anderen en met de maatschappij te maken of vast te houden. We weten ook dat de wereld en alles wat daarin gebeurt voor sommige mensen moeilijk te begrijpen en ingewikkeld is. Voor deze mensen is Jan Arends er.

Als junior persoonlijk begeleider beschermd wonen bied je samen met je collega's persoonlijke en methodische begeleiding aan cliënten. Binnen onze begeleidingstrajecten richten we ons op het vergroten van kansen, hervinden van hoop, het vergroten van de zelfredzaamheid en gaan we samen met onze cliënten actief op zoek naar een zingevend bestaan en een plek in de samenleving die bij hen past. Om dit te bereiken observeer, stimuleer en biedt je praktische hulp aan cliënten die in 'jouw' huis wonen. Je brengt de hulpvraag van de cliënt in kaart en stelt, samen met jouw collega's, een begeleidingsplan op en helpt ze met hun dagstructuur. Samen met alle instanties zorg je ervoor dat jouw cliënt zich volledig kan focussen op zijn of haar doelen.

Het team
Je komt terecht in een team (ongeveer 13 collega's) bestaande uit slaap- en weekendwachten, (Jr) persoonlijk begeleiders, teamleider en wordt ondersteund door een gedragswetenschapper en manager. Op basis van je contracturen wordt van je verwacht elke maand zowel weekend als doordeweekse diensten te draaien. Je staat daarin zoveel als mogelijk samen met collega's op de groep. Soms zal er een nachtdienst tussen zitten als daar behoefte aan is. Altijd in overleg en uiteraard inclusief Onregelmatigheidstoeslag voor avonden en weekenden.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde Mbo4-opleiding (zorggerelateerd) of je bent bezig met, of bereid zijn om jezelf door te ontwikkelen middels een Hbo-opleiding; bijvoorbeeld SPH, MWD, Pedagogiek, Social Work of Toegepaste Psychologie dan wel Wo-opleiding Klinische Psychologie of Orthopedagogiek
 • Je hebt oog voor de mogelijkheden en beperkingen van cliënten en kan zijn of haar behoeften vertalen naar een concrete hulpvraag
 • Je bent bekend met de sociale kaart
 • Kennis van de WMO/WLZ is een pre

Wij bieden jou
Wij van Jan Arends beschouwen verbinding als een belangrijke pijler binnen ons werk. Verbinding maken en behouden met onze cliënten, onze netwerkpartners én onze financiers.

Dat doen we door ons oprecht te verdiepen in het perspectief en de vraag van de ander zonder onze eigenheid te verliezen. Flexibiliteit is een van onze kernkwaliteiten. We schrikken niet van een uitdagende klus, kijken graag naar hoe iets wél kan, maken vaart als het moet, nemen de tijd als dat nodig is. We bieden je ruimte voor groei en ontwikkeling om dit mede met jou mogelijk te maken.

Verder bieden we jou:

 • Salariëring op basis van CAO Sociaal Werk
 • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vaste aanstelling
 • Vakantiedagen o.b.v. CAO Sociaal Werk en 8% vakantiegeld
 • 13 e maand
 • Een loopbaanbudget dat je kunt inzetten t.b.v. relevante opleidingen
 • Een team van professionele en betrokken collega's
 • Een uitstekend pensioen bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn
 • Een aantrekkelijk fietsplan
 • Een bijdrage aan een fitnessabonnement via Bedrijfsfitness Nederland (3195 aangesloten sportlocaties)
 • Reiskostenvergoeding

Over Beschermd Wonen bij Jan Arends
Jan Arends heeft 103 plekken verdeeld over 7 huizen voor beschermd wonen: in Groningen en Tilburg staan elk 2 huizen en in Assen en Leek staat 1 huis voor beschermd wonen. In Muntendam hebben we ook een huis voor beschermd wonen met daarbij 9 appartementen voor meer zelfstandig wonen. Als een cliënt in aanmerking wil komen voor een plek in een van onze huizen, dan heeft de cliënt een verwijzing nodig van bijvoorbeeld gemeente, behandelaar of reclassering.

De mensen die worden opgevangen binnen het Beschermd Wonen, worden door de begeleiders ondersteund in hun hulpvragen bij de meer complexe activiteiten van het dagelijks leven, waaronder het zoeken naar werk/dagbesteding, het inzichtelijk maken en op orde brengen van financiën/schulden (zoals door het opstarten van uitkering, bewindvoering, etc.), het ondersteunen bij geestelijke of lichamelijke problemen of het helpen opstarten van een hulpverleningstraject (zoals verslaving). Een deel van de doelgroep is mogelijk dak- of thuisloos geweest en ook is er soms sprake van lopende of onlangs afgesloten contacten met politie en justitie.

Geïnteresseerd?
Heeft bovenstaande jou voldoende getriggerd om met ons kennis te maken? Dan willen we je graag leren kennen. Wil je eerst meer informatie? Neem dan gerust contact op met via .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelPersoonlijk Begeleider
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)24 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieMuntendam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.janarends.nl/vacatures/junior-persoonlijk-begeleider-beschermd-wonen-muntendam-24-36-uur

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitveendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Veendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.