Jongerenwerker Tinten Welzijnsgroep 18-05-2024

 1. Vacatures Veendam
 2. Jongerenwerker Tinten Welzijnsgroep 18-05-2024

Werken in Veendam

 

Introductie vacature 

vacatures

Jongerenwerker

Reageren t/m:

30-05-2024

Aantal uren:

28-32 uren per week

Organisatie:

Sociaal Werk De Kop

Locatie:

gemeente Steenwijkerland Logo Sociaal Werk De Kop

Ben je geïnteresseerd in deze functie ?

Sociaal Werk De Kop is per 1 juli op zoek naar een Jongerenwerker. Als jongerenwerker maak je onderdeel uit van een gebiedsteam. Wij geloven in de kracht en talenten van jongeren en weten dat jongeren soms uitgenodigd en uitgedaagd kunnen worden om stappen te zetten om zich te ontwikkelen. Jouw doel als jongerenwerker is om in contact te komen met deze jongeren in het werkgebied. Jij hebt als doel de jongeren te leren kennen en de talenten en kennis te versterken en te benutten. Daarnaast ben je een van de vaste gezichten in ons jongerencentrum.

Wat ga je doen?
Als jongerenwerker ben je daar waar de jongeren zijn, bij (sport)verenigingen, op school of bij een hangplek. Je zoekt de jongeren actief op, voert gesprekken en bouwt zo een band met ze op. Je luistert wat er speelt en wat ze bezighoudt en kijkt samen naar activiteiten die jullie kunnen opzetten. Daarnaast run je samen met collega's het jongerencentrum waar jongeren elkaar treffen. Je biedt laagdrempelige ondersteuning aan jongeren in hun ontwikkeling naar volwassenheid. Tevens speel je een rol in het voorkomen en aanpakken van problemen zoals: schooluitval, werkloosheid en overlast. De momenten dat jij aan het werk bent zijn vooral in de namiddag, avond en in het weekend. Dit maakt dat er flexibiliteit van jou verwacht wordt. Tegelijkertijd bieden we veel ruimte en heb je regie over je eigen agenda.

Wie ben jij?
Je bent zowel online als offline zichtbaar en toegankelijk en maakt gemakkelijk contact met jongeren. Je spreekt de taal van de jongeren, bent open-minded en betrouwbaar. Je haalt plezier uit vindplaatsgericht werken en hebt een eropaf mentaliteit. Ook jongeren die moeilijk te bereiken zijn, weet jij te vinden en het gesprek mee aan te gaan. Je hebt lef en communicatief ben je sterk, een moeilijk gesprek ga jij dan ook niet uit de weg. Je ziet vooral kansen en mogelijkheden en komt met creatieve oplossingen. Met jouw enthousiasme en gedrevenheid weet jij jongeren te activeren, coachen en stimuleren. Je bent een sterke netwerker waarbij de nadruk ligt op samenwerken en het actief onderhouden van contacten met jongeren, collega's en netwerkpartners.

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde Hbo- of Mbo-opleiding Social werk of vergelijkbaar, waarmee je ingeschreven kunt worden in het Registerplein als sociaal werker
 • (stage) Ervaring als jongerenwerker
 • Een flinke dosis humor en creativiteit
 • Bereidheid om in de namiddag, avond en zo nu en dan het weekend te werken
 • Een registratie in het registerplein of de bereidheid daartoe

Je wordt onderdeel van Tintengroep. Een ondernemende organisatie die jou de kans biedt om jezelf te blijven ontwikkelen! Tinten Training en Advies biedt onze collega's een afwisselend aanbod aan trainingen en cursussen. Daarnaast betekent werken binnen de Tintengroep, toegang krijgen tot interne doorstroommogelijkheden bij onze verschillende organisaties. Verder bieden wij jou:

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van zes maanden, met een mogelijkheid tot verlenging
 • Salariëring en rechtspositie conform de CAO Sociaal Werk in salarisschaal 6 of 8 afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring, dit is maximaal €3.815,- of €4.496,- bij een fulltime dienstverband
 • Een individueel keuzebudget van circa 18% conform CAO Sociaal Werk; voor een gezonde balans tussen werk en privé, bepaal jij zelf hoe je jouw IKB inzet. Als salaris, als verlof of als een combinatie van beide
 • Een loopbaanbudget, conform de CAO Sociaal Werk
 • Een reiskostenvergoeding, met fiscale uitruilmogelijkheid

Wij hebben oog voor elkaar. Dat is ook waarom Tintengroep is erkend als mantelzorgvriendelijke werkgever vanuit Werk en Mantelzorg.


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sociaal Werk De Kop

Sociaal Werk De Kop is de sociaal werk organisatie in de gemeente Steenwijkerland. Wij staan klaar voor inwoners in de wijken en buurten. Wij geloven dat iedere inwoner van de gemeente Steenwijkerland ertoe doet en mee mag doen. Daarvoor zetten we ons elke dag in. Dit doen we niet alleen. We hechten veel waarde aan ontmoeten, betrekken en samenwerken. Daarom brengen we mensen en organisaties bij elkaar en werken we samen met veel andere partijen, zoals vrijwilligers, verenigingen, huisartsen, gemeenten, zorginstellingen en woningbouwcorporaties.
Vanuit twee gebiedsteams werken buurtmaatschappelijk werkers, school- en jeugdmaatschappelijk werkers, buurtwerkers(sport) en vrijwilligers. We bieden ondersteuning bij vragen over financiën, gezondheid, sport en leefstijl, opvoeding of relaties, mantelzorg en vrijwilligerswerk. Daarnaast werken we ook samen met inwoners aan initiatieven in wijken en buurten.Vanuit de gebiedsteams werken collega's ook voor verschillende jongerenprojecten, het VIP! en diverse gemeente brede projecten.
Sociaal Werk De Kop is onderdeel van de Tintengroep. Daar waar we verschil kunnen maken vind je de vakmensen van Tintengroep. In het sociaal domein, de gemeente, in de buurt, in mensenlevens. Iedereen hoort erbij in de maatschappij, daar geloven we in. En daarvoor werken we elke dag aan een fijne leefomgeving voor alle inwoners. Samenwerken zit in ons DNA, daarin zijn we uniek. We leveren maatwerk en werken lokaal zelfstandig, met op de achtergrond ondersteuning, kennisdeling en saamhorigheid.

De Tintengroep is sterk in sociaal werk. Wij helpen inwoners in Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen en Overijssel om in een kwetsbare periode in hun leven op eigen kracht hun situatie te verbeteren. Onze ondersteuning is vaak kosteloos, op maat en altijd dichtbij.

Onderdelen van de Tintengroep


Bezoekadres
Schoolstraat 1
9461 AA Gieten

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelJongerenwerker
Indicatie salaris (min – max]3815 – 3815
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)28 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieGieten, Drenthe,Nederland
Soliciteer directhttps://www.tintengroep.nl/Vacatures/jongerenwerker-1/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitveendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Veendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.