Jeugdmaatschappelijk Werker Tinten Welzijnsgroep 28-04-2024

 1. Vacatures Veendam
 2. Jeugdmaatschappelijk Werker Tinten Welzijnsgroep 28-04-2024

Werken in Veendam

 

Introductie vacature 

vacatures

Jeugdmaatschappelijk werker

Reageren t/m:

15-05-2024

Aantal uren:

24 uren per week

Organisatie:

Welstad

Locatie:

Stadskanaal Logo Welstad

Ben je geïnteresseerd in deze functie ?

Welstad is ter zwangerschapsvervanging per direct op zoek naar een Jeugdmaatschappelijk werker. Als Jeugdmaatschappelijk werker maak je onderdeel uit van een gebiedsteam en ben je werkzaam in de regio Stadskanaal. Je zorgt voor de verbinding tussen het gezin, het onderwijs en het sociaal werk. Je biedt intensieve individuele ondersteuning met als doel om de eigen kracht van kind en hun netwerk te versterken en de zelfredzaamheid te vergroten. Hierbij zet je in op een individuele aanpak, systeemgericht werken en de collectieve, groepsgerichte aanpak.

Wat ga je doen?
Je verzamelt informatie over het kind en zijn leefomgeving om de hulpvraag vast te stellen. Je brengt het sociale netwerk in kaart en de mogelijkheden om het kind en zijn of haar netwerk te versterken. Samen stel je een ondersteuningsplan op waarbij de talenten van de het kind, het eigen probleemoplossend vermogen en de mogelijkheden in het netwerk worden aangeboord. Je voert regie op het afgesproken traject en rapporteert over de voortgang van activiteiten.

Daarnaast adviseer en coach je het kind en/of de ouders op verschillende levensgebieden. Je biedt ondersteuning in het contact met ketenpartners in het kader van de hulpverlening. Waar nodig verwijs je het kind en/of de ouders door of verricht je concrete (crisis) interventies. Je onderhoudt contacten met andere disciplines, hebt een signalerende functie en draagt actief bij aan oplossingen, zowel individueel als collectief.

Wie ben jij?
Je bent zichtbaar en gemakkelijk toegankelijk voor inwoners en stelt je actief op in het ophalen van hulpvragen en signalen uit het werkgebied. Je luistert betrokken, actief en met open vizier naar inwoners en hun netwerk en biedt zo vertrouwen. Je bezit sociale en coachende vaardigheden voor het bieden van begeleiding, het motiveren en stimuleren van jongeren, ouders en school en voor het onderhouden van intensieve contacten met de leefomgeving van het kind. Daarnaast ben jij een netwerker en weet je individuele vragen en behoeften te verbinden met de potentie van vrijwilligers, actieve inwoners, en organisaties op collectief en individueel niveau.

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde hbo-opleiding Social Work of soortgelijk, aangevuld met trainingen en/of ervaringen op het gebied van jeugd en jongeren
 • Kennis van Positieve Gezondheid, Sociale Netwerk Versterking, Signs of Wellbeing, methodisch handelen en ZRM
 • Kennis van (recente) maatschappelijke ontwikkelingen en inzicht in vraagstukken van kinderen, ouders en het onderwijs
 • Kennis van de sociale kaart of in staat dit snel eigen te maken
 • Een generalistische blik
 • Een proactieve werkhouding, waarbij je positie durft in te nemen
 • Een resultaatgerichte en outreachende aanpak
 • Flexibiliteit, ontwikkelingsgerichtheid, zelfstandigheid en reflecterend vermogen

Je wordt onderdeel van Tintengroep. Een ondernemende organisatie die jou de kans biedt om jezelf te blijven ontwikkelen! Tinten Training en Advies biedt onze collega's een afwisselend aanbod aan trainingen en cursussen. Daarnaast betekent werken binnen de Tintengroep, toegang krijgen tot interne doorstroommogelijkheden bij onze verschillende organisaties. Verder bieden wij jou:

 • Een arbeidsovereenkomst tot en met 31 december 2024
 • Salariëring en rechtspositie conform de CAO Sociaal Werk, salarisschaal 8, dit is maximaal €4.496 bij een fulltime dienstverband
 • Een individueel keuzebudget van circa 18% conform CAO Sociaal Werk; voor een gezonde balans tussen werk en privé, bepaal jij zelf hoe je jouw IKB inzet. Als salaris, als verlof of als een combinatie van beide
 • Een loopbaanbudget, conform de CAO Sociaal Werk
 • Een reiskostenvergoeding, met fiscale uitruilmogelijkheid

Wij hebben oog voor elkaar. Dat is ook waarom Tintengroep is erkend als mantelzorgvriendelijk werkgever vanuit Werk en Mantelzorg.

De procedure
Geïnteresseerd geraakt in deze uitdagende functie bij Welstad? Reageren kan tot en met 15 mei aanstaande t.a.v. Christiaan Bal. Voor vragen kun je bellen met Christiaan Bal, Teamcoach bij Welstad op telefoonnummer .

De gesprekken zijn gepland in week 22 (27 mei t/m 31 mei). Het inwinnen van een referentie is standaard onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Welstad

Welstad is de sociaal werkorganisatie in de gemeente Stadskanaal. De kracht van wat we doen zit hem in ons gezamenlijk vermogen om positief bij te dragen in het alledaagse leven van inwoners, gemeenschappen en de samenleving als geheel. Door daar waar nodig mensen te ondersteunen, hebben we impact op de gehele maatschappij. Als mensen het even niet volledig zelf redden dan helpen we hun zelf oplossingen te vinden op een manier die bij hen past. Zo stimuleren we hen om zelfstandig te beslissen, te handelen en voor zichzelf op te komen. Onze kracht zit hem in het gewone en dat maakt ons eigenlijk best bijzonder.
Op het gebied van samenlevingsopbouw, sport en cultuur, jeugd en jongerenwerk, opvoedondersteuning, maatschappelijk werk en onafhankelijke cliëntondersteuning bieden wij zowel collectieve als individuele ondersteuning. Denk aan ondersteuning bij financiële vraagstukken, weerbaarheid, bewonersinitiatieven, voorlichting en preventie. Samen met vrijwilligers organiseren we, informele ondersteuning aan mantelzorgers, jongeren en senioren. De vrijwilligersvacaturebank VIP! is een belangrijke dienst om vraag en aanbod met elkaar te matchen. In de dagelijkse uitvoering van het sportakkoord en het preventieakkoord hebben wij een belangrijke taak. Hierbij coördineren wij de ambities en werken wij samen met partners, zoals het onderwijs en sportverenigingen.
Welstad is onderdeel van de Tintengroep. Daar waar we verschil kunnen maken vind je de vakmensen van Tintengroep. In het sociaal domein, de gemeente, in de buurt en in mensenlevens. Iedereen hoort erbij in de maatschappij, daar geloven we in. En daarvoor werken we elke dag aan een fijne leefomgeving voor alle inwoners. Samenwerken zit in ons DNA, daarin zijn we uniek. We leveren maatwerk en werken lokaal zelfstandig, met op de achtergrond ondersteuning, kennisdeling en saamhorigheid.

Logo Sociaal Werk Oldambt

De Tintengroep is sterk in sociaal werk. Wij helpen inwoners in Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen en Overijssel om in een kwetsbare periode in hun leven op eigen kracht hun situatie te verbeteren. Onze ondersteuning is vaak kosteloos, op maat en altijd dichtbij.

Onderdelen van de Tintengroep


Bezoekadres
Schoolstraat 1
9461 AA Gieten

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelMaatschappelijk Werker
Indicatie salaris (min – max]4496 – 4496
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)24 – 24
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVrijwilliger
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieStadskanaal, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.tintengroep.nl/Vacatures/jeugdmaatschappelijk-werker/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitveendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Veendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.