Buurtmaatschappelijk Werker Tinten Welzijnsgroep 18-05-2024

 1. Vacatures Veendam
 2. Buurtmaatschappelijk Werker Tinten Welzijnsgroep 18-05-2024

Werken in Veendam

 

Introductie vacature 

vacatures

Buurtmaatschappelijk werker

Reageren t/m:

04-06-2024

Aantal uren:

24 uren per week

Organisatie:

Sociaal Werk De Kop

Locatie:

gemeente Steenwijkerland Logo Sociaal Werk De Kop

Sociaal Werk de Kop is per 1 juli op zoek naar Buurtmaatschappelijk Werker. Als Buurtmaatschappelijk werker maak je onderdeel uit van een zelf organiserend Gebiedsteam in de gemeente Steenwijkerland, waarin je samenwerkt met Buurtwerkers en Buurtsportwerkers. Samen ondersteunen we de inwoners van de gemeente Steenwijkerland. Als Buurtmaatschappelijk werker bied je intensieve individuele ondersteuning met als doel om de eigen kracht van inwoners en hun netwerk te versterken en de zelfredzaamheid te vergroten. Hierbij zet je in op een individuele aanpak, systeemgericht werken en de collectieve, groepsgerichte aanpak.

Wat ga je doen?
Je verzamelt informatie over de inwoner en zijn leefomgeving om de hulpvraag vast te stellen. Je brengt het sociale netwerk in kaart en de mogelijkheden om de inwoner en zijn of haar netwerk te versterken. Samen met de inwoner stel je een ondersteuningsplan op waarbij de talenten van de inwoner, het eigen probleemoplossend vermogen en de mogelijkheden in het netwerk worden aangeboord. In complexe situaties zoek je verbinding met ketenpartners om de hulpvraag zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden.

Je activeert, coacht en stimuleert kwetsbare inwoners tot het nemen van initiatieven, het vormgeven van activiteiten en het aangaan van veranderprocessen.
Daarnaast voer je regie op het afgesproken traject en rapporteert over de voortgang van activiteiten. Je geeft adviezen en informatie en indien nodig verwijs je een vraag door naar andere interne of externe personen/instanties.

Wie ben jij?
Door jouw allround werkervaring en veelzijdigheid aan kennis ben je in staat om inwoners goed te ondersteunen bij diverse hulpvragen. Je bent analytische ingesteld, weet snel tot de kern te komen en hebt overzicht. Je bent iemand die kritische vragen durft te stellen en je staat stevig in je schoenen. Je bent doortastend, reflecteert binnen je team en op je eigen handelen. Daarnaast ben je zichtbaar en gemakkelijk toegankelijk voor inwoners en stel jij je actief op in het ophalen van hulpvragen en signalen uit het werkgebied. Je luistert betrokken, actief en met open vizier naar inwoners en hun netwerk en biedt zo vertrouwen. Door jouw sociale en coachende vaardigheden weet jij inwoners te motiveren en stimuleren.

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde hbo-opleiding Social Work of vergelijkbaar, waarmee je ingeschreven kunt worden als sociaal of maatschappelijk werker bij Registerplein
 • Kennis van Positieve Gezondheid, Sociale Netwerk Versterking, Signs of Wellbeing, methodisch handelen en ZRM
 • Kennis van de sociale kaart in de regio
 • Een generalistische blik
 • Goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor het opstellen van plannen en het schrijven en bijhouden van rapporten en registratiesystemen

Je wordt onderdeel van Tintengroep. Een ondernemende organisatie die jou de kans biedt om jezelf te blijven ontwikkelen! Tinten Training en Advies biedt onze collega's een afwisselend aanbod aan trainingen en cursussen. Daarnaast betekent werken binnen de Tintengroep, toegang krijgen tot interne doorstroommogelijkheden bij onze verschillende organisaties. Verder bieden wij jou:

 • Een arbeidsovereenkomst tot en met 31 december, met een mogelijkheid tot verlenging
 • Salariëring en rechtspositie conform de CAO Sociaal Werk in salarisschaal 8, dit is maximaal €4.496,- bij een fulltime dienstverband
 • Een individueel keuzebudget van circa 18% conform CAO Sociaal Werk; voor een gezonde balans tussen werk en privé, bepaal jij zelf hoe je jouw IKB inzet. Als salaris, als verlof of als een combinatie van beide
 • Een loopbaanbudget, conform de CAO Sociaal Werk
 • Een reiskostenvergoeding, met fiscale uitruilmogelijkheid

Wij hebben oog voor elkaar. Dat is ook waarom Tintengroep is erkend als mantelzorgvriendelijke werkgever vanuit Werk en Mantelzorg.


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Sociaal Werk De Kop is onderdeel van de Tintengroep. Daar waar we verschil kunnen maken vind je de vakmensen van Tintengroep. In het sociaal domein, de gemeente, in de buurt, in mensenlevens. Iedereen hoort erbij in de maatschappij, daar geloven we in. En daarvoor werken we elke dag aan een fijne leefomgeving voor alle inwoners. Samenwerken zit in ons DNA, daarin zijn we uniek. We leveren maatwerk en werken lokaal zelfstandig, met op de achtergrond ondersteuning, kennisdeling en saamhorigheid.

De Tintengroep is sterk in sociaal werk. Wij helpen inwoners in Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen en Overijssel om in een kwetsbare periode in hun leven op eigen kracht hun situatie te verbeteren. Onze ondersteuning is vaak kosteloos, op maat en altijd dichtbij.

Onderdelen van de Tintengroep


Bezoekadres
Schoolstraat 1
9461 AA Gieten

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelMaatschappelijk Werker
Indicatie salaris (min – max]4496 – 4496
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)24 – 24
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieGieten, Drenthe,Nederland
Soliciteer directhttps://www.tintengroep.nl/Vacatures/buurtmaatschappelijk-werker/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitveendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Veendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.