Strategisch Beleidsadviseur Economie Gemeente Haarlem 15-05-2024

 1. Vacatures Veendam
 2. Strategisch Beleidsadviseur Economie Gemeente Haarlem 15-05-2024

Werken in Veendam

 

Introductie vacature 

Logo dat naar de hoofdpagina leidt

Werken bij Haarlem en Zandvoort

 1. Strategisch beleidsadviseur Economie

Uren per week

Wat ga je doen?

 • Je bent senior strategisch adviseur en sparringpartner voor de wethouder Economie in Haarlem.
 • In overleg met collega's zorg je voor de samenhang in onderwerpen bij de uitwerking van de Economische Visie
 • Je adviseert gevraagd en ongevraagd over relevante ontwikkelingen en kansen voor de Haarlemse economie in brede zin, met een focus op toegepaste innovatie, digitalisering en circulaire economie.
 • Je richt je op innovatiedistricten zoals het C-district, de Koepel en de inhoudelijke invulling van de Zuidstrook van de Waarderpolder.
 • Je geeft uitvoering aan de strategische samenwerking rondom de Koepel die zich voornamelijk richt op digitalisering en tech.
 • Je geeft uitvoering aan de strategische samenwerking rondom het C-District die zich voornamelijk richt op circulaire economie.
 • Je werkt samen met publiek, private en kennispartners rondom de thema's circulair, duurzaamheid, digitalisering en tech.
 • Je bent trekker van de proeftuin toegepaste innovatie, de belangrijkste pijler van de Economische Visie.
 • Je beweegt je makkelijk door de stad en bent goed benaderbaar zowel voor stakeholders als je collega's. Je bent een gesprekspartner voor ondernemers, kennisinstellingen, culturele instellingen, vastgoedeigenaren en ontwikkelaars. Je bouwt en onderhoudt een relevant netwerk op strategisch niveau zowel binnen de gemeente als bij externe stakeholders zoals Provincie, het Rijk en Europa.
 • Je zorgt voor kwalitatief hoogwaardige beleidsstukken in lijn met visie, wetgeving en coalitieakkoord.
 • Als senior strateeg in team Economie en Toerisme neem je een deel van de P&C cyclus op je. Daarnaast rapporteer je over resultaten in de jaarrekening.

Wat krijg jij van ons?

 • Wij vinden persoonlijke groei belangrijk en bieden daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen, certificeringen en overige cursussen via onze 'Academie Haarlem'.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 32 - 36 uur per week. Je start met een jaarcontract dat we bij goed functioneren graag omzetten in een vast contract.
 • Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 6.777 bruto per maand (schaal 12) bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week.
 • Daarbovenop krijg je 17,05% Individueel Keuze Budget over je bruto salaris dat je naar eigen voorkeur kunt besteden. Met het IKB maak jij keuzes die bij jou passen en stel je zelf een deel van je arbeidsvoorwaarden samen. Je kunt bijvoorbeeld je maandinkomen aanvullen, het omzetten in extra verlof of bruto-netto voordelen behalen bij de aanschaf van bijvoorbeeld een fiets, een sportabonnement of een opleiding die niet door de werkgever wordt vergoed.
 • Hybride werken is bij onze gemeente aan de orde van de dag. De ene dag ben je op kantoor, een ander moment kies je voor thuiswerken. Wij faciliteren je daarbij. Waar je ook werkt, je bent altijd in verbinding met je collega's.
 • Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof. ABP is het pensioenfonds voor de overheid en biedt onze werknemers een goede pensioenregeling.
 • Bij de gemeenten Haarlem en Zandvoort willen wij de kracht aan diversiteit en verschillende talenten waarderen, omarmen en benutten. Een plek waar iedereen zich thuis kan voelen en zichzelf mag zijn. Zodat wij op alle vlakken goede resultaten behalen voor onze inwoners.
 • Onze organisatiewaarden zijn Open, Gedreven en Betrokken. Hiermee werken we continue naar een heldere richting, inrichting en identiteit van onze organisatie. We hebben daarbij een duidelijke ambitie: betere dienstverlening naar inwoners, partners en bezoekers en een goede bediening van beide besturen.

Wie ben jij?

 • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau en hebt een relevante WO-opleiding afgerond.
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring met kennis van economie en ondernemerschap, bij voorkeur ben je bekend met de transitieonderwerpen.
 • Je kunt goed strategisch analyseren, op inhoud overtuigen, belangen afwegen en verbinden.
 • Je bent koersbepalend en hebt doorzettingskracht.
 • Je kan publieke en private belangen goed duiden en vertalen naar gezamenlijke doelstellingen, projecten en/of activiteiten.
 • Je bent politiek sensitief en tactisch sterk.
 • Je bent proactief en resultaatgericht.

Wie zijn wij?

Team Economie en Toerisme Haarlem en Zandvoort (26 medewerkers) is onderdeel van de afdeling Economie, Cultuur, Duurzaamheid en Wonen waar zo'n 60 collega's werken aan beleid en projecten voor Haarlem en Zandvoort. Team Economie en Toerisme is een dynamisch en extern gericht team en ondersteunt de gemeentebesturen van Haarlem en Zandvoort bij het realiseren van de economische en toeristische ambities. Haarlem wil ook in de toekomst een aantrekkelijke woon-werkstad blijven met voldoende werkgelegenheid. Hiervoor richten we ons op een optimaal ondernemings- en vestigingsklimaat met voldoende ruimte voor werkfuncties, versnellen we de transities zoals digitalisering en op gebied van circulaire economie. We jagen innovatie aan en dragen we bij aan een inclusieve en toekomstbestendige arbeidsmarkt. We doen dit niet alleen, maar zoeken nadrukkelijk de samenwerking op met het bedrijfsleven, kennisinstellingen en andere partners in de stad en regio.

Enthousiast geworden?

Solliciteren kan tot en met 12-06-2024 via onderstaande button. Neem gerust contact op met via of .

Vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je richten aan

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBeleidsmedewerker Economie
Indicatie salaris (min – max]6777 – 6777
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieZandvoort, Noord-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://haarlem.nl/werkenbij/strategisch-beleidsadviseur-economie

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitveendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Veendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.