Research Technician voor onze afdeling R&D met HBO Chemie Kisuma Chemicals Bv 20-10-2023

  1. Vacatures Veendam
  2. Research Technician voor onze afdeling R&D met HBO Chemie Kisuma Chemicals Bv 20-10-2023

Werken in Veendam

 

Introductie vacature 

Bedrijfsprofiel

Kisuma (ruim 110 medewerkers) is de toonaangevende wereldwijde leverancier van synthetische gelaagde dubbele hydroxiden (in het algemeen aangeduid als "hydrotalcieten") voor kunststoffen. Dat klinkt heel technisch, maar iedereen kent producten waarin ons product wordt gebruikt. Te denken valt aan PVC, kunststof kozijnen en producten in de automotive industrie.

Wij vroegen onze collega’s wat werken bij Kisuma zo leuk maakt? Hieruit zijn een aantal kernwaarden gekomen: samen, professioneel, ontwikkelen en zorgzaam. Centraal in onze bedrijfscultuur staan professionaliteit, betrokkenheid en continuïteit. Dit komt o.a. tot uiting in een platte organisatiestructuur en het willen blijven ontwikkelen van de organisatie en haar personeel.

 

De afdeling

De afdeling Technologie heeft recentelijk een nieuw hightech lab gerealiseerd. Door specifieke klantvragen, nauw contact met instituten/andere producenten en gesubsidieerde projecten vanuit de EU, ziet Kisuma Chemicals kansen in de markt door onderzoek te doen naar nieuwe producten. Om het R&D-team in Veendam zo goed mogelijk te faciliteren, is er een nieuw hightechlaboratorium gerealiseerd en wordt er veel geïnvesteerd in productontwikkeling. Een proeffabriek is in aanbouw. De afdeling Technology bestaat uit het QC team en het R&D team (ongeveer 20 FTE).

De functie

Als Research Technician kom je te werken in het laboratorium van Kisuma, waar je gebruik kan maken van state of the art apparatuur en faciliteiten. Je wordt onderdeel van het R&D team, dat momenteel bestaat uit 10 personen. Dit team houdt zich bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten en toepassingen. Dit moet leiden tot nieuwe PMC’s, op onder andere het gebied van CO2 afvang, verf en coatings. Doel van deze trajecten zijn het ontwikkelen van nieuwe producten, die worden opgeschaald naar volwaardige productie in Veendam.

Als Research Technician ben je onderdeel van het R&D team en voer je deelonderzoek en projecten uit die voortvloeien uit de Masterplanning van de projecten. Je voert syntheses en laboratorium proeven uit, documenteert dit en maakt de bijbehorende rapportages. Je werkt nauw samen met jouw collega’s om de voortgang en ontwikkelingen binnen de projecten met elkaar af te stemmen. Je werkt onder andere met autoclaven, reactoren, malers en drogers en met XRD, XRF en ICP analyse apparatuur.

Taken

·         Voorbereiden van projecten m.b.t. het synthetiseren van Mg compounds (in het bijzonder LDH’s) en het testen van deze nieuwe of aangepaste producten;

·         Opstellen van het projectplan, inhoudende o.m. de wijze van aanpak, planning in de tijd;

·         Voorleggen, aan en afstemmen van het projectplan met leidinggevende;

·         Uitvoeren van een project, na goedkeuring van het projectplan;

·         Uitwerken van deelplannen, vaststellen welke acties, onderzoeken e.d. in het kader van het deelplan moeten worden uitgevoerd;

·         Uitvoeren van deelonderzoeken, interpreteren van onderzoeksresultaten, evalueren van alternatieve onderzoek varianten i.o.m. leidinggevende;

·         Evalueren en rapporteren van de onderzoeksresultaten (hoofdzakelijk Engels);

Aangezien je onderdeel bent van een team, is interne (en externe) communicatie van essentieel belang. Samen met je collega’s bespreek jij de onderzoeksresultaten die wellicht leiden tot nieuwe ontwikkelingen.

Profiel

·         Afgeronde HBO opleiding richting Chemie of vergelijkbaar;

·         Je staat aan de start van je carrière of je hebt meerdere jaren vergelijkbare werkervaring;

·         Teamspeler, zoekt samenwerking;

·         Hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel in de voorbereiding, uitvoering en rapportage van projecten;

·         Sterk in communicatie;

·         Pragmatisch ingesteld (zelf uitvoeren van laboratorium werkzaamheden).

Wat bieden wij jou?

Een uitstekend salaris in schaal 6 van de Kisuma CAO en prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vaste eindejaarsuitkering, 25,5 vakantiedagen, een bonusregeling een duurzame inzetbaarheid regeling, een premievrij pensioen en een werkweek van 38 uur. Een flexurensysteem waarbij een werknemer zelf kan bepalen om zijn uren/dagen in te delen. Daarnaast een actieve personeelsvereniging, een kantine met vers bereid eten.

Een fijne werksfeer waar veiligheid boven alles gaat.

 

Solliciteren

Geïnteresseerd? Je kan de sollicitatie met CV sturen ter attentie van Astrid Boekholt, HR Officer (Kisuma Chemicals BV, Postbus 400, 9640 AK Veendam of per e-mail naar vacature@kisuma.com).

Voor vragen kun je terecht bij Dr. Ceren Özdilek, Technology & Innovation Manager (ozdilek@kisuma.com).

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelResearch Analist Chemie
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 38
Contactgegevensvacature@kisuma.com , 0598-666766 https://kisuma.com/
Type contractVast
BrancheChemie/Petrochemie, Industrie
LocatieVeendam, Groningen,Nederland
Soliciteer directonbekend

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitveendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Veendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.