Juridisch Adviseur (Senior) Omgevingsdienst Groningen 08-08-2023

 1. Vacatures Veendam
 2. Juridisch Adviseur (Senior) Omgevingsdienst Groningen 08-08-2023

Werken in Veendam

 

Introductie vacature 

Huidige: Juridisch adviseur (senior)

Juridisch adviseur (senior)

Plaats Veendam

Regio Groningen

Arbeidscontract 36 uren per week

Vandaag help je collega's met het bepalen van de strategie op een bezwaarzaak. Morgen ga je langs bij de Raad van State. En aan het einde van de week zit je samen met collega-specialisten en vergunningverleners om na te denken over de aanpak van een complexe vergunning. Hou je van afwisseling en heb je ervaring in het milieurecht, weet je alles over de wet- en regelgeving binnen het omgevingsrecht en ben je op de hoogte van de laatste jurisprudentie? Dan zijn we op zoek naar jou.

Wat ga je bij ons doen?

 • Je adviseert over (complexe) aanvragen omgevingsvergunning en over handhavingstrajecten voor milieuactiviteiten. Omdat wij een Brzo-Omgevingsdienst zijn, kunnen deze vragen ook betrekking hebben op Seveso-inrichtingen, waarbij wij ook de provincies Drenthe en Friesland adviseren.
 • Daarnaast behandel je bezwaar- en (hoger)beroepschriften en verzoeken om voorlopige voorziening en zienswijzen. Je stelt verweerschriften- en pleitnota's op in bezwaar- en (hoger) beroepszaken en vertegenwoordigt het bevoegd gezag in rechte.
 • Je bent een volwaardige sparringpartner voor collega-juristen, vergunningverleners, handhavers en vertegenwoordigers van bevoegde gezagen, zowel op inhoud als op proces.
 • Je werkt met verschillende disciplines samen, maar hebt met name te maken met toezichthouders en vergunningverleners.
 • Je beoordeelt (procedureel) adviesaanvragen voor vergunningen, handhavingsverzoeken en gedoogbeschikkingen.
 • Je adviseert over juridische vraagstukken op het terrein van omgevingsrecht en behandelt en begeleidt handhavingsprocedures.
 • Je stelt beschikkingen op ten aanzien van (complexe) handhavingszaken (ook gedoogbeschikkingen) en doet aanschrijvingen in het kader van de Wabo.
 • Je adviseert over flankerend beleid/ afstemming bestuursrechtelijke acties en strafrechtelijk vervolg door de boa's.

Je doet dit uiteraard niet alleen. Voor ons is samenwerking dé manier van werken. Wij onderzoeken samen met jou de mogelijkheden die het beste aansluiten op jouw wensen, met als doel een duurzame samenwerking te creëren. Hierbij krijg je de mogelijkheid om aan verschillende complexe projecten te werken.

Wat bieden wij jou?

Je maakt deel uit van het team Juridisch Bodem Advies (JBA) dat bestaat uit 20 enthousiaste professionals. Onze werksfeer is informeel, we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Vertrouwen is de basis om met elkaar in gesprek te gaan. Zelfs of juist wanneer we verschillen. Wat ons samenbrengt is het voldane gevoel dat we krijgen wanneer we ons werk in de samenleving terugzien. Door flexibele werktijden kun je thuiswerken combineren met samenwerken op kantoor. En natuurlijk denken we ook aan ontwikkeling. Als kennisorganisatie bieden we jou volop mogelijkheden om je kennis op peil te houden en door te ontwikkelen.

 • Het salaris (afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring) is gebaseerd op schaal 11 van de CAO SGO met een bruto maandsalaris tussen de € 4.020,- en € 5.725,-.
 • De Omgevingsdienst Groningen kent aanloop-en functieschalen.
 • Boven op je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris.
 • Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werkkilometers.

Wie ben jij?

 • Je hebt een relevante juridische opleiding op hbo- of wo-niveau en beschikt over minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
 • Daarnaast heb je aanvullende opleidingen gevolgd zoals bijvoorbeeld de verdiepingscursus omgevingsrecht en Awb.
 • Je bent op de hoogte van actuele wet- en regelgeving en ontwikkelingen en hebt interesse in en gevoel voor complexe omgevingsrechtelijke vraagstukken.
 • Je hebt aantoonbare bestuurlijke sensitiviteit en weet "hoe de hazen lopen".
 • Je begrijpt het spanningsveld tussen de regels en de situatie;
 • Je bent communicatief vaardig, analytisch en gericht op het leveren van kwaliteit. Daarnaast ben je oplossingsgericht, klantgericht en werk je graag samen.

Wie zijn wij?

Als omgevingsdienst zorgen we in de regio Groningen voor de toepassing en de naleving van de milieuwet- en regelgeving. Dit doen we door het verlenen van vergunningen, het houden van toezicht en handhaving als dat nodig is. Ook geven wij specialistisch advies. Met ons werk hebben wij impact op thema's die dagelijks in de krant staan, zoals stikstof, energie, lucht en geluid.

Werken bij de Omgevingsdienst Groningen betekent werken bij een betrokken organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken over de bouw van windmolens en de inzet van waterstof. Maar ook aan het stikstofdossier en de beperking van uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen.

Onze collega's hebben oog voor alle belangen en moeten daarin continu de juiste afweging maken. In alles wat wij doen dragen we bij aan een veilige en schone leefomgeving. Dat is onze missie. En hier werken we met ruim 280 professionals hard aan.

Wendy van Oosten, procesbegeleider juridisch, staat je graag te woord via .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelJurist Handhaving
Indicatie salaris (min – max]4020 – 5725
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieVeendam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.od-groningen.nl/werken-bij/vacatures/juridisch-adviseur-senior

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitveendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Veendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.

De laatste vacatures in Veendam: