Gedragswetenschapper Kwartier Zorg & Welzijn 25-04-2024

 1. Vacatures Veendam
 2. Gedragswetenschapper Kwartier Zorg & Welzijn 25-04-2024

Werken in Veendam

 

Introductie vacature 

Gedragswetenschapper

Kwartier Zorg & Welzijn is een dynamische welzijnsorganisatie die in opdracht van de Gemeente Midden-Groningen werkt aan het vergroten van de samenredzaamheid van de inwoners, het voorkomen van sociaal isolement en het versterken van de sociale samenhang. Er ligt een duidelijke opgave, namelijk het door ontwikkelen van het voorliggend veld richting integrale gebiedsteams en het werken aan meetbare resultaten. Kwartier is zichtbaar, herkenbaar en benaderbaar en daarmee 'Altijd in de Buurt'.

Per direct zijn wij op zoek naar een

Gedragswetenschapper

(minimaal 24 uur per week)

In eerste instantie voor de duur van één jaar, met de intentie tot verlenging.

Kwartier faciliteert professionals om invulling te geven aan hun verantwoordelijkheden en beschermt medewerkers waar nodig. Daarvoor werkt Kwartier met een methodisch kader en een bijbehorende ondersteuningsstructuur van n, teamcoaches en twee gedragswetenschappers. Zij werken allen volgens hun beroepsstandaarden en dragen gezamenlijk bij aan de kwaliteit van de ondersteuning. Door vertrek van één van de gedragswetenschappers is deze functie vacant gekomen.

Wat ga je doen als Gedragswetenschapper

De gedragswetenschappers binnen Kwartier zijn verantwoordelijk voor het geven van consulten en advies aan de professionals in de gebiedsteams, met als doel het versterken van de professionals zodat oplossingen zoveel mogelijk binnen de wijk geboden worden.
Als gedragswetenschapper lever je een belangrijke bijdrage aan de beleidsontwikkeling van Kwartier. Je adviseert n met betrekking tot het inhoudelijk beleid, ontwikkeling van de dienstverlening en andere relevante thema's in de organisatie.

Samen met de teamcoaches begeleid je casemanagers bij indicatiestelling en zorgtoewijzing, regievoering en het opstellen van plannen. Je beoordeelt complexe casuïstiek en neemt kernbeslissingen met medewerkers. Medewerkers kunnen jou consulteren, bijvoorbeeld wanneer ondersteuningsprocessen binnen een zorgtraject (dreigen te) stagneren. Incidenteel voer je zelf gesprekken met ouders, jeugdigen en volwassen hulpvragers.

Je maakt analyses, onderzoekt alternatieven en adviseert op casusniveau, vaak in een multidisciplinair verband. Hierbij maak je gebruik van je brede en gespecialiseerde kennis op het gebied van diagnostiek en behandeling. Je toetst het diagnostisch proces en levert een bijdrage aan de risicotaxatie ten aanzien van de veiligheid van jeugdigen en volwassenen hulpvragers.

Aan de professionals bied je vakinhoudelijke ondersteuning en - op afroep - werkbegeleiding en/of supervisie. Je draagt bij aan deskundigheidsbevordering door onder andere trainingen te geven en themabijeenkomsten te organiseren.

Wat verwachten wij

Voor deze functie zoeken we een ervaren, enthousiaste en verbindende gedragswetenschapper die op aansprekende wijze zijn/haar expertise weet uit te dragen en zowel een stevige gesprekspartner is als iemand die door collega's graag geraadpleegd wordt.

De collega die wij zoeken:

 • Beschikt over een gedragswetenschappelijke WO-opleiding, bij voorkeur aangevuld met een opleiding tot post-master orthopedagoog-generalist of gelijkwaardig;
 • Heeft ruime relevante werkervaring in een vergelijkbare setting;
 • Is ingeschreven bij het beroeps- of kwaliteitsregister voor een SKJ- of BIG-registratie;
 • Heeft kennis van en ervaring in complexe casuïstiek, actuele diagnostiek en behandeling;
 • Beschikt over actuele kennis van de Jeugdwet, de WMO en de participatiewet;
 • Onderstreept de visie en werkwijze van Kwartier met betrekking tot het werken in de wijk en is in staat overeenkomstig te handelen;
 • Heeft sterk ontwikkelde didactische- en coachende vaardigheden;
 • Werkt resultaatgericht.

Voor de uitoefening van deze functie is het kunnen overleggen van een VOG noodzakelijk. Deze wordt door Kwartier aangevraagd voordat je in dienst treedt.

Wat bieden wij

 • Een dienstverband voor minimaal 24 uur per week in eerste instantie voor de duur van een jaar met de intentie tot verlenging;
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk, inschaling in schaal 11 (minimaal € 4.065 en maximaal € 6.079 bruto per maand bij een 36-urige werkweek);
 • Startsalaris afhankelijk van relevante werkervaring;
 • Individueel Keuze Budget en Loopbaanbudget;
 • Beschikking over een laptop en mobiele telefoon;
 • Een uitdagende functie met ruimte voor eigen inbreng, binnen een organisatie die volop in beweging is.

Belangstelling?

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelGedragswetenschapper
Indicatie salaris (min – max]4065 – 6079
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)24 – 24
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieHoogezand, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.kwartierzorgenwelzijn.nl/vacatures/gedragswetenschapper/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitveendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Veendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.