Functioneel Applicatiebeheerder Omgevingsdienst Groningen 25-01-2024

 1. Vacatures Veendam
 2. Functioneel Applicatiebeheerder Omgevingsdienst Groningen 25-01-2024

Werken in Veendam

 

Introductie vacature 

Functioneel applicatiebeheerder

Plaats Veendam

Regio Groningen

Arbeidscontract 32 - 36 uren per week

Per direct

Sluitingsdatum 25 februari 2024

Weet jij als ICT professional alles van functioneel applicatiebeheer? En zet je deze kennis en ervaring graag in bij een organisatie die dagelijks werkt aan een veilige en schone leefomgeving? Dan zijn we erg benieuwd naar jou!

Wat ga je bij ons doen?

Als functioneel applicatiebeheerder ben je verantwoordelijk voor het optimaal laten functioneren van diverse ICT-systemen binnen de organisatie. Je speelt een cruciale rol in het waarborgen van de stabiliteit, beschikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van applicaties. Je fungeert als schakel tussen de gebruikersorganisatie en de ICT-afdeling, waarbij je zorgt voor een soepele afstemming en implementatie van functionele eisen en wensen.

Je takenpakket is divers:


 • Je analyseert, documenteert en vertaalt gebruikerswensen naar functionele specificaties.
 • Je coördineert de implementatie van nieuwe functionaliteiten en updates en werkt samen met de ICT-afdeling om wijzigingen door te voeren en releases te managen.
 • Je verleent support aan eindgebruikers bij vragen, problemen of verstoringen.
 • Je traint gebruikers bij de introductie van nieuwe systemen of functionaliteiten.
 • Je stelt heldere documentatie op over systemen, procedures en wijzigingen en draagt bij aan de continue verbetering van het functioneel beheerproces.

Wat bieden wij jou?

Je maakt binnen het team Bedrijfsvoering deel uit van het cluster ICT. Onze werksfeer is informeel; we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Door flexibele werktijden kun je thuiswerken combineren met samenwerken op kantoor. En natuurlijk denken we ook aan je ontwikkeling. Als kennisorganisatie bieden we volop mogelijkheden om je kennis op peil te houden en verder door te ontwikkelen.

 • Het salaris (afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring) is gebaseerd op schaal 9 van de Cao SGO met een bruto maandsalaris tussen de € 3.317,- en € 4.752,- .
 • De Omgevingsdienst Groningen kent aanloop-en functieschalen.
 • Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris.
 • Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werkkilometers.

Wie ben jij?

Jij bent sterk analytisch en probleemoplossend ingesteld. Samen met collega's ga je voor het beste resultaat. Daarnaast beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en heb je het vermogen om effectief te schakelen tussen technische en niet-technische stakeholders.

 • Je hebt een afgeronde, relevante opleiding op hbo-niveau, bijvoorbeeld Informatica of Business IT & Management.
 • Je beschikt over aantoonbare en meerjarige ervaring met betrekking tot functioneel (applicatie)beheer in een ICT-omgeving.
 • Uiteraard heb je kennis van en ervaring met diverse ICT-systemen en applicaties.
 • Je hebt van nature een proactieve houding en kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
 • Certificeringen zoals bijvoorbeeld ITIL of BisL zijn een pluspunt.

Wie zijn wij?

Als Omgevingsdienst zorgen we in de regio Groningen voor de toepassing en de naleving van de milieuwet- en regelgeving. Dit doen we door het verlenen van vergunningen, het houden van toezicht en handhaving als dat nodig is. Ook geven wij specialistisch advies. Met ons werk hebben wij impact op thema's die dagelijks in de krant staan, zoals stikstof, energie, lucht en geluid. Ons werk doen we in opdracht van de Groninger Gemeenten en de provincie Groningen, veelal in samenwerking met regionale en landelijke partners.


Werken bij de Omgevingsdienst Groningen betekent werken bij een betrokken organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken over de bouw van windmolens en de inzet van waterstof. Maar ook aan het stikstofdossier en de beperking van uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen.


Onze collega's hebben oog voor alle belangen en moeten daarin continu de juiste afweging maken. In alles wat wij doen dragen we bij aan een veilige en schone leefomgeving. Dat is onze missie. En hier werken we met ruim 250 professionals hard aan.


Ben je enthousiast?

Reageren kan tot en met 25 februari aanstaande. De sollicitatiegesprekken staan gepland in week 10. Wanneer een geschikte kandidaat zich aanmeldt, kan vóór de sluitingsdatum een gesprek worden ingepland.

Direct solliciteren

Vragen?

Peter Lammersma, coördinator I&A, staat je graag te woord via nummer . Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met P&O-adviseur via het nummer .


Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelFunctioneel Beheerder
Indicatie salaris (min – max]3317 – 4752
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieVeendam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.od-groningen.nl/werken-bij/vacatures/functioneel-applicatiebeheerder

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitveendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Veendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.

De laatste vacatures in Veendam: