Docent Projectonderwijs (Xperience) Onderwijsgroep Noord 24-04-2024

 1. Vacatures Veendam
 2. Docent Projectonderwijs (Xperience) Onderwijsgroep Noord 24-04-2024

Werken in Veendam

 

Introductie vacature 

Wij zoeken een BETROKKEN

Docent Projectonderwijs (xperience)

Dollard College - Pontis

Reageren voor 15 mei

Docent Projectonderwijs (xperience)

Wij zoeken een betrokken docent projectonderwijs (xperience)

Dollard College/vestiging Pontis
Per 01-08-2024
Ongeveer 0,5 fte regulier

Dollard College

Wij zijn het Dollard College, een brede scholengemeenschap in Oost-Groningen. Wij bieden gymnasium, atheneum, vwo (tweetalig onderwijs), havo, vmbo, praktijkonderwijs, pro-vmbo en isk. Daarnaast laten een aantal van onze vestigingen zich inspireren door verschillende onderwijsconcepten, zoals Dalton en Kunskapsskolan. Het onderwijs wordt gegeven op zes vestigingen in Bellingwolde, Oude Pekela, Winschoten en Woldendorp. Bij het Dollard College werken ongeveer 450 medewerkers voor circa 2.900 leerlingen.

Werken bij het Dollard College is samen werken aan 'Gewoon Goud' onderwijs. Veiligheid, verbinden, ontwikkelen, ontdekken en gelijkwaardigheid. Dat zijn onze kernwaarden. Wij halen het beste uit onszelf en elkaar. Spreekt jou dit aan? Dan is een baan bij het Dollard College wat voor jou! Het Dollard College vormt samen met Ubbo Emmius Scholengroep Trivium.

Jouw baan

Als docent xperience geef je op een aansprekende manier les aan leerlingen in klas 1 en 2 vmbo. Ook denk je mee over de ontwikkeling van jouw vak en aan het onderwijs van de school. Je vindt het leuk om leerlingen te stimuleren om zelfstandig te (leren) leren zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen, ook op het persoonlijk vlak. Jij brengt het beste in de leerlingen naar boven!

Het vak Xperience is ontstaan vanuit de leergebieden natuur & techniek en natuur & gezondheid. Binnen de Xperience-uren werken we vanuit thema's met levensechte betekenisvolle opdrachten en niet meer vanuit de afzonderlijke leergebieden. De leerlingen werken aan opdrachten waarin de 7 werelden van techniek terugkomen en waarbij de buitenwereld (bedrijfsleven en instellingen) betrokken wordt en er volop gebruik gemaakt wordt van ICT.
Dollard College Pontis Winschoten is een actieve school. In jouw functie begeleid je op school en daarbuiten leerlingen tijdens diverse projecten en stages en neem je deel aan verschillende schoolevenementen en voorlichtingsactiviteiten.

Vestiging Pontis Winschoten

Op onze vestiging Pontis Winschoten hebben we alle niveaus in huis. Wij bieden in de onderbouw vwo (gymnasium, atheneum, tto), havo, vmbo tl/kb/bb en isk. In de bovenbouw kunnen leerlingen het havo of vwo afmaken. Met ons tweetalige onderwijs dompelen we onze vwo-leerlingen onder in de Engelse taal, terrific! In ons field-lab, bij het praktijkvak Xperience, gaan onze vmbo-leerlingen aan de slag met uitdagende projecten van echte opdrachtgevers. Ze leren te werken als een uitvinder, onderzoeker en ontwerper! Er is bovendien veel aandacht voor culturele en sportieve activiteiten.

We zijn een grote vestiging, maar zorgen er voor dat iedereen gezien wordt en zich direct thuis voelt bij ons op school. We vinden een veilig leer- en leefklimaat belangrijk en investeren in passende begeleiding voor onze leerlingen en collega's. Nieuwe collega's worden bij ons aangenaam ontvangen; we hebben een vak- en docentcoach ter ondersteuning in de eerste weken. Een prettige werksfeer staat binnen ons team voorop!

Typisch Trivium

Bij Scholengroep Trivium werken ongeveer 700 medewerkers, die zich inzetten voor goed onderwijs aan circa 5000 VO-leerlingen. Trivium is van de scholen én is er voor de scholen:

Dollard College en Ubbo Emmius. Zij trekken samen op vanuit hun gedeelde visie: 'leerlingen ondersteunen in hun ontwikkeling'. Onze docenten spelen daar uiteraard de cruciale rol in. Draag jij daar straks ook aan bij?

Onze regio Oost Groningen biedt vele kansen om in het leven van onze leerlingen hét verschil te maken. De meerwaarde van jou als docent is groot. Door goed onderwijs en de juiste begeleiding help je leerlingen hun kansen en daarmee die van hun omgeving te vermenigvuldigen. Trivium neemt de verantwoordelijkheid om een actieve bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in de regio. Dit doen we door te streven naar thuisnabij onderwijs van hoge kwaliteit voor iedere leerling. Van praktijkonderwijs tot technasium en tweetalig gymnasium. We werken intensief samen met partners zoals gemeenten, het lokale bedrijfsleven en welzijnsorganisaties.

Wat bieden wij jou?

 • Een prettige werkomgeving met enthousiaste collega's.
 • Een werkgever met veel vestigingen en diverse onderwijsconcepten. Dit biedt veel mogelijkheden voor je loopbaanontwikkeling.
 • Het betreft een LB-functie volgens de CAO- VO.
 • Begeleiding voor (startende) docenten door vak- en docentcoaches.
 • Ruimte om jezelf professioneel verder te ontwikkelen.
 • Budget voor levensfasebewust personeelsbeleid.
 • Goede arbeidsvoorwaarden, waaronder
 • Een vakantie-uitkering van 8%.
 • Een aantrekkelijke eindejaarsuitkering.
 • Tegemoetkoming in de eventuele reiskosten.

We vragen van jou

 • Betrokkenheid bij de leerlingen en de school.
 • Goede sociale, communicatieve, pedagogische, didactische en organisatorische vaardigheden.
 • Minimaal een tweedegraads bevoegdheid.
 • De ambitie om jezelf professioneel en persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Brede en flexibele inzetbaarheid.
 • Een geldige 'Verklaring Omtrent het Gedrag'.

Vragen?

Wil je meer informatie over de functie? Bel dan naar , of stuur een bericht naar . Meer informatie over het Dollard College vind je op www.dollardcollege.nl.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelDocent Lichamelijke Opvoeding
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOnderwijs/Opleiding
LocatieWinschoten, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.scholengroeptrivium.nl/vacatures/508-docent-projectonderwijs-xperience

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitveendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Veendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.