Casemanager Vergunningverlening Milieu Omgevingsdienst Groningen 22-12-2023

 1. Vacatures Veendam
 2. Casemanager Vergunningverlening Milieu Omgevingsdienst Groningen 22-12-2023

Werken in Veendam

 

Introductie vacature 

Huidige: Casemanager vergunningverlening milieu

Casemanager vergunningverlening milieu

Plaats Veendam

Verantwoordelijkheid én flexibiliteit, en iedere dag weer even afwisselend. Zin in zo'n baan? Solliciteer en wie weet werk jij binnenkort als casemanager vergunningverlening milieu!

Als casemanager stuur en bewaak je het proces van vergunningverlening. Je bent daarbij de spil tussen initiatiefnemer, adviseurs en belanghebbenden. Je hebt oog voor detail en signaleert eventuele risico's van de aangevraagde vergunningstrajecten.


Wat ga je bij ons doen?

Als casemanager heb je de regie en projectleiding over het gehele proces van complexe omgevingsvergunning-aanvragen. Van vooroverleg tot en met het besluit op een aanvraag voor een omgevingsvergunning. Je bent verantwoordelijk voor het aansturen van de processen en het projectteam dat betrokken is bij de vergunningverleningstrajecten.

Je takenpakket is divers:

 • Je hebt de regie over (zeer) complexe vergunningstrajecten in samenwerking met diverse in- en extern betrokken partijen, zoals opdrachtgevers, ondernemers, bewoners, collega's en overige belanghebbenden.
 • Je onderhoudt de relaties met onder andere provincies, gemeenten, waterschappen en natuur- en milieuorganisaties. Je vertegenwoordigt de Omgevingsdienst Groningen aan "omgevingstafels".
 • Het is jouw verantwoordelijkheid om aanvragen en adviezen integraal te (laten) toetsen op relevante wet- en regelgeving en kwalitatief goede vergunningen tot stand te laten komen. Hierbij dien je in staat te zijn om een goede belangenafweging te maken, uitgaande van het "ja mits-principe" uit de Omgevingswet.
 • Je stemt af en denkt mee met opdrachtgevers bij de behandeling van politiek bestuurlijk gevoelige dossiers.
 • Je bewaakt zowel het proces als de inhoud als de voortgang van een dossier.

Wat bieden wij jou?

Je maakt deel uit van het team Vergunningverlening Milieu dat bestaat uit 30 enthousiaste professionals. Binnen dit team krijg je alle vrijheid om kansen te pakken en jezelf te ontwikkelen, zowel inhoudelijk als persoonlijk. Onze werksfeer is informeel; we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Door flexibele werktijden kun je thuiswerken combineren met samenwerken op kantoor.

 • Het salaris is gebaseerd op schaal 11 van de Cao SGO met een bruto maandsalaris van maximaal € 5.725,- bij een fulltime dienstverband. De Omgevingsdienst Groningen kent aanloop-en functieschalen.
 • Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris.
 • Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werkkilometers.Casemanager in overleg met collega op kantoor

Wie ben jij?

Jij hebt een goed analytisch vermogen, stelt de juiste vragen en kunt gemaakte afspraken helder samenvatten. Je hebt daarbij oog voor tegenstrijdige belangen en kunt deze verwerken in een haalbaar resultaat.

 • Je hebt bij voorkeur minimaal drie jaar relevante werkervaring bijvoorbeeld als vergunningverlener milieu. Maar nog belangrijker is dat je een proces- en planmatige manier van werken hebt en je het best tot je recht komt in een dynamische omgeving.
 • Je hebt een afgeronde relevante hbo- of wo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting van milieu-/procestechniek, natuurkunde of chemische technologie.
 • Je hebt aanvullende opleidingen die aansluiten op het werkveld, bijvoorbeeld op het terrein van procesmanagement, omgevingsrecht, Wabo en Awb. Je bent in staat om nieuwe kennis snel eigen te maken.

Wie zijn wij?

Als omgevingsdienst zorgen we in de regio Groningen voor de toepassing en de naleving van de milieuwet- en regelgeving. Dit doen we door het verlenen van vergunningen, het houden van toezicht en handhaving als dat nodig is. Ook geven wij specialistisch advies. Met ons werk hebben wij impact op thema's die dagelijks in de krant staan, zoals stikstof, energie, lucht en geluid. Ons werk doen we in opdracht van de Groninger Gemeenten en de provincie Groningen, veelal in samenwerking met regionale en landelijke partners.

Werken bij de Omgevingsdienst Groningen betekent werken bij een betrokken organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken over de bouw van windmolens en de inzet van waterstof. Maar ook aan het stikstofdossier en de beperking van uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen.

Onze collega's hebben oog voor alle belangen en moeten daarin continu de juiste afweging maken. In alles wat wij doen dragen we bij aan een veilige en schone leefomgeving. Dat is onze missie. En hier werken we met ruim 250 professionals hard aan.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelVergunningverlener
Indicatie salaris (min – max]5725 – 5725
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieVeendam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.od-groningen.nl/werken-bij/vacatures/casemanager-vergunningverlening-milieu

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitveendam.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Veendam en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.